Σημαντικές μειώσεις από το νέο βαθμολόγιο

Τις επιδόσεις στην εξοικονόμηση δαπανών στο δημόσιο τομέα που καταγράφονται τις πρώτες μέρες εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου θα ελέγξουν οι επικεφαλής της τρόικας, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι μειώσεις στις αποδοχές χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων είναι σημαντικές, ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για τα αποκαλούμενα «ρετιρέ», που έχουν όμως, χαμηλά τυπικά προσόντα. Σύμφωνα

  • Ant1
Σημαντικές μειώσεις από το νέο βαθμολόγιο

Τις επιδόσεις στην εξοικονόμηση δαπανών στο δημόσιο τομέα που καταγράφονται τις πρώτες μέρες εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου θα ελέγξουν οι επικεφαλής της τρόικας, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι μειώσεις στις αποδοχές χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων είναι σημαντικές, ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για τα αποκαλούμενα «ρετιρέ», που έχουν όμως, χαμηλά τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο, υπάλληλοι που δεν πετυχαίνουν τους στόχους της υπηρεσίας, δεν θα προάγονται στα ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια.

Η κατάταξη στους νέους βαθμούς γίνεται με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που έχουν αναγνωριστεί μέχρι τις 31-10-2011. Μπορούν να αναγνωριστούν μέχρι και 7 έτη προϋπηρεσίας σε κράτος-μέλος της Ε.Ε ή στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα υπολογίζεται στον συνολικό χρόνο πραγματικής υπηρεσίας το μισό του χρόνου πέραν της δεκαετίας, που διανύθηκε με τυπικό προσόν κατώτερης κατηγορίας, όπως επίσης και ο χρόνος κατά τον οποίο ο υπάλληλος έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας λόγω πειθαρχικών ποινών που του έχουν επιβληθεί.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο