Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικός σε συγκυβέρνηση ο Πάγκαλος

Αρνητικός στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά θετικός σε εκείνο μιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. «Εκλογές πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα χρονικό διάστημα. Δηλαδή, κάθε τετραετία. Είμαι εκ παραδόσεως και, εάν θέλετε, εκ πεποιθήσεως εχθρός των πρόωρων εκλογών», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

  • Ant1
Θετικός σε συγκυβέρνηση ο Πάγκαλος

Αρνητικός στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά θετικός σε εκείνο μιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Εκλογές πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα χρονικό διάστημα. Δηλαδή, κάθε τετραετία. Είμαι εκ παραδόσεως και, εάν θέλετε, εκ πεποιθήσεως εχθρός των πρόωρων εκλογών», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Δήλωσε, όμως, ότι θα καλοδεχόταν συγκυβέρνηση με τη ΝΔ λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα. «Μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων. Δεν λέω αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν με αφορά αυτή η ιστορία. Δεν είμαι ο αρχηγός της παράταξής μου και προφανώς θα εκφράζουν την άποψή τους και τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κ.λπ., και τα αντίστοιχα όργανα της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε στον Αθήνα 984.

Διευκρίνισε ότι προτιμά την εξάντληση της τετραετίας αντί «να έρθει κάποιος άλλος για τον οποίο τίποτα δεν γνωρίζουμε, πέρα από γενικότητες, και να πει ότι “εγώ θα σας κάνω άλλα ή καλύτερα” και με τη βάση αυτή να ψηφίσουμε με αποκλειστικό κίνητρο τη δυσαρέσκεια και την πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή πάνω στην κοινή γνώμη».

Οι δηλώσεις Πάγκαλου έρχονται την Παρασκευή με φόντο τις συναντήσεις που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με κυβερνητικούς βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων δεν δίστασαν να μιλήσουν για εκλογές, ωστόσο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τουλάχιστον σκεπτικισμό για τη νέα δέσμη μέτρων.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v