
Με μία σπουδαία ανατροπή στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο του φετινό παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν πίσω στο σκορ από 14ο λεπτό, έφεραν τούμπα την εις βάρος τους κατάσταση με τα γκολ των Πάντελιτς (86΄) και Τζεμπούρ (90’ +4΄), επικρατώντας με 2-1 της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Εντιμάρ στο 88΄ με δεύτερη κίτρινή κάρτα.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε νωθρά στο παιχνίδι, παρά τη διάθεσή της να πιέσει ψηλά, κάτι που «πλήρωσε» νωρίς στο παιχνίδι. Σε μία αντεπίθεση της Ξάνθης στο 14ο λεπτό, ο Μαρσελίνιο διείσδυσε στην περιοχή από τα αριστερά και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε χωρίς και πάλι να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές προσπάθησε να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, δίχως όμως να καταφέρει να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους για τον Βιβιάνι. Η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 37΄ όταν ο Τζεμπουρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τελικά τη λύση επιθετικά έδωσε ο Πάντελιτς, ο οποίος στο 87΄ έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζεμπούρ με κεφαλιά έκανε το 2-1 και πέτυχε την ολική ανατροπή για την ομάδα του.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Oλυμπιακός: Κοστάνσο, Τοροσίδης (57' Μοδέστο), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (57' Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ (69' Μακούν), Τζιμπούρ.
Ξάνθη: Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκη, Σουάνης (65΄Μάρα), Μαρσελίνιο (75' Βλαχοδήμος), Πόι, Καζάκης (55' Ντίκα).
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin