
Στην Εισαγγελία Αθηνών παρέπεμψε ο ΕΦΕΤ πέντε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων και μία εταιρεία που δραστηριοποιείται και στον χώρο των μεταφορών για διακίνηση βιοκαυσίμων (βιοντήζελ) με βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων κατά παράβαση της υφιστάμενης Εθνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας.
Άλλοι τρεις ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παραπέμφθηκαν για παραβάσεις που αφορούσαν στην καταλληλότητα και υγιεινή των οχημάτων και για παρακώλυση του ελέγχου.
Τα ευρήματα προέκυψαν μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ σε συνεργασία, τόσο με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όσο και με τη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και μετά από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΦΕΤ η διαδικασία επιβολής προστίμων, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εγγράφως το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων αναφορικά με την αφαίρεση της αδειοδότησής τους.
Ειδικότερα, μετά από αλλεπάλληλες διασταυρώσεις εμπορικών παραστατικών οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ εντόπισαν τέσσερα βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών τροφίμων τα οποία είχαν πραγματοποιήσει 17 διακινήσεις βιοκαυσίμων (βιοντήζελ) από την Ελλάδα με προορισμό τη Βουλγαρία, παρότι ήταν βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin