Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βομβαρδισμένο τοπίο η πλατεία Συντάγματος

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει σήμερα η πλατεία Συντάγματος, μετά τα χθεσινά επεισόδια. Στους 99 οι τραυματίες. Ανανεώνουν για σήμερα στις 18:00 το ραντεβού τους οι Αγανακτισμένοι.

Βομβαρδισμένο τοπίο η πλατεία Συντάγματος
Κομμάτια από μάρμαρο, πέτρες και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, συνθέτουν το πάζλ της πλατείας Συντάγματος, αυτή την ώρα, μετά τα χθεσινά επεισόδια. Από συνεργεία του δήμου Αθηναίων επιχειρείται ο καθαρισμός του χώρου της πλατείας, αλλά και των γύρω δρόμων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι "αγανακτισμένοι" που παρέμειναν όλη τη νύχτα στον χώρο, φαίνεται ότι είναι αποκαμωμένοι αφού ελάχιστοι πίνουν τον καφέ τους, ενώ οι υπόλοιποι αναπαύονται μέσα στις σκηνές. 'Εχουν ανανεώσει όμως το ''ραντεβού'' τους για σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της χθεσινής μέρας, ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και ξενοδοχεία επί της πλατείας Συντάγματος, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και καμένοι κάδοι απορριμμάτων συμπληρώνουν τη θλιβερή εικόνα. Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόσο, να βρουν χρήματα.

Παράλληλα, διαδηλωτές προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, την ώρα που αποχωρούσε από τη Βουλή. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο βουλευτής απομακρύνθηκε από την περιοχή.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες των επεισοδίων ήταν 99 και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.

Για τα επεισόδια συνελήφθησαν 17 άτομα, προσήχθησαν άλλα 43, ενώ 49 αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο. Την άμεση διενέργεια έρευνας για βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και έχει βγει στη δημοσιότητα και από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που δείχνει αστυνομικούς να συνεργάζονται με άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έξω από τη Βουλή, ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Oικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από αυτούς φέρονται να είναι συνδικαλιστές οδηγοί λεωφορείων της ΕΘΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v