Τσίπρας: «Η συναίνεση δεν εκβιάζεται»

Δηλώσεις μετά το πέρας του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «για πόσο ακόμα θα μπορεί να κυβερνά ο κ. Παπανδρέου με σύμμαχο το φόβο και με εργαλείο τον εκβιασμό».

  • Ant1
Τσίπρας: «Η συναίνεση δεν εκβιάζεται»

Δηλώσεις μετά το πέρας του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του προέδρου της δημοκρατίας συνιστά μια ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αφού με υπόγειες διαβουλεύσεις οδήγησε τη χώρα σε μια πρωτοφανή κρίση, τώρα εμφανίζεται σαν να ανέλαβε χθες και νίπτει τας χείρας του. Ζητά συναίνεση όχι από την κοινωνία ούτε από την Αριστερά, ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την άδικη καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου. Δεν μας εξήγησε όμως γιατί εκεί που απέτυχε χθες θα επιτύχει αύριο, δεν μας εξήγησε γιατί ο λαός μας οφείλει και άλλο πόνο και άλλες θυσίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και άραγε, για πόσο ακόμα θα μπορεί να κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και με εργαλείο τον εκβιασμό" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η συναίνεση όμως και, ιδίως η συναίνεση του λαού και της κοινωνίας, που αυτό είναι το ζητούμενο, δεν εκβιάζεται. Εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Συνέχισε δε λέγοντας, πως «αντί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να ζητά τη συναίνεση της δεξιάς για να εκβιάσει το λαό, ας καταλάβει επιτέλους ότι η χώρα μας χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή να αξιοποιήσει την ομοψυχία του λαού, προκειμένου να διαπραγματευτεί ισχυρά με τους δανειστές της. Να διαπραγματευθεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας για να ξαναποκτήσει ο λαός μας ελπίδα, περηφάνια και αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v