
Εν μέσω καπνογόνων και εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, στην Τούμπα παίχτηκε και μπάλα… Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με 1-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε στο 48ο λεπτό ο Τραϊανός Δέλλας. Το παιχνίδι απειλήθηκε με διακοπή δύο φορές, τη μία όταν ο Σάχα δέχθηκε καπνογόνο στην πλάτη του και τη δεύτερη όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.
Το παιχνίδι της Τούμπας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αφού οι δύο ομάδες προσπάθησαν περισσότερο να διαφυλάξουν τα νώτα τους παρά να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Ως αποτέλεσμα αυτού, στο πρώτο 45λεπτο η κάθε ομάδα έχει από μία μόνο στιγμή να θυμάται.
Στο 37ο λεπτό ο Βλάνταν Ίβιτς δέχθηκε ιδανική μπαλιά από τον Γκαρσία, έφυγε πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο και έφυγε έξω από την εστία του Σάχα. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, όταν ο Μπλάνκο βρήκε με σέντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ τον Σκόκο, η καρφωτή κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ.
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έγειρε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ της. Στο 48ο λεπτό ο Νάτσο Σκόκο γέμισε με φάουλ και ο Δέλλας με κεφαλιά-ψαράκι παραβίασε την εστία του Κρέσιτς για το 0-1.
Το γκολ του «Κολοσσού» άναψε τα αίματα στην εξέδρα και στο 55ο λεπτό ένα καπνογόνο έσκασε στην πλάτη του Σεμπάστιαν Σάχα, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ να πέσει στο έδαφος και το παιχνίδι να διακοπεί για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, ο Μάκης Χάβος προσπάθησε να αλλάξει επί το επιθετικότερο την ομάδα του, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, βγάζοντας τον Ίβιτς και βάζοντας στη θέση του ως δεξί χαφ τον Κουτσιανικούλη.
Η κίνηση αυτή ουδόλως δικαίωσε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό με γιόμες, οι οποίες, όμως, εξουδετερώνονταν εύκολα από την… αεράμυνα των Δέλλα και Ντιόπ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε στο 89ο λεπτό, όταν μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν στο κυνήγι τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι με τη σειρά τους έφυγαν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια.
Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι για ένα τέταρτο και έβγαλε τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο όταν ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα ίσα-ίσα για να λήξει και τυπικά το ματς. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στην Τούμπα, με τα λαϊκά δικαστήρια να έχουν στηθεί έξω από το γήπεδο, το γεγονός ότι ο παρατηρητής διαιτησίας Ηλίας Χατζής έδωσε εντολή να μη γίνει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για λόγους ασφαλείας.
Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 30ής Απριλίου τον Ατρόμητο, ο οποίος είχε αποκλείσει νωρίτερα τον Ολυμπιακό Βόλου, με σκοπό να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας για 14η φορά στη ιστορία της.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72’ Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (79’ Φωτάκης), Ίβιτς (68’ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς
ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας (32’ Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67’ Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
=========================================
ΠΑΟΚ SMS ALERTS:
Γίνε συνδρομητής τώρα!! Μάθε πρώτος όλα τα νέα της ομάδας και λάβε goal alerts για κάθε αγώνα
Στείλε PT στο 54009
0,20€/sms με ΦΠΑ, min: 1sms/day. Συνδρομητική Υπηρεσία
Tηλ. εξυπηρέτησης: 2106886416, Ενημέρωση: www.paokfc.gr
Πάροχος Υπηρεσίας: Antenna Internet - Win AE