Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη: Μειωμένη η παραγωγή πετρελαίου

Περισσότερο από 50% έχει μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου στις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Λιβύης, την ώρα που εργάτες και ο στρατός προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών, όπως δήλωσε ένα στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας. Πολλές από τις περιοχές που παράγεται πετρέλαιο βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη, μεγάλα μέρη της οποίας έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών που επι

  • Ant1
Λιβύη: Μειωμένη η παραγωγή πετρελαίου

Περισσότερο από 50% έχει μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου στις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Λιβύης, την ώρα που εργάτες και ο στρατός προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών, όπως δήλωσε ένα στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας.

Πολλές από τις περιοχές που παράγεται πετρέλαιο βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη, μεγάλα μέρη της οποίας έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών που επιθυμούν την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. 

«Εχουμε μειώσει στο ελάχιστο την παραγωγή, πολύ κάτω από το μισό της κανονικής μας παραγωγής των 100.000 βαρελιών την ημέρα, παρόλο που δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ένα στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας, που δήλωσε ότι το όνομά του είναι Χοσάμ και εργάζεται στη Μίσλα. 

Ο Χοσάμ επεσήμανε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ρόιτερς ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας σε καμία πετρελαιοπηγή. «Εργαζόμαστε σαν μία ομάδα, ένας λαός της Λιβύης, οι εργάτες και ο στρατός για να διασφαλίσουμε τις πετρελαιοπηγές και τις υποδομές», υπογράμμισε. 

Ο Χοσάμ δήλωσε ότι το πετρέλαιο από τη Μίσλα πηγαίνει σε τερματικούς στη Ρας Λανούφ και το Τομπρούκ, όπου και αποθηκεύεται. «Η παραγωγή θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μόλις μας δοθεί η ευκαιρία», επεσήμανε. 

Σύμφωνα με πηγές από τη βιομηχανία πετρελαίου εκτός Λιβύης, οι αποστολές αργού πετρελαίου από τη Λιβύη, την 12η εξαγωγό χώρα στον κόσμο, έχουν σχεδόν σταματήσει εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής, της έλλειψης προσωπικού στα λιμάνια και των ανησυχιών για την ασφάλεια.  

Στο μεταξύ, το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία κάλεσε το Σάββατο τους Γερμανούς να μποϊκοτάρουν τα λιβυκά πετρέλαια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Μπιλντ. Οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να μποϊκοτάρουν τα περίπου 400 βενζινάδικα που υπάρχουν στη Γερμανία και ανήκουν στη λιβυκή κυβέρνηση, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την αντιπολίτευση, δήλωσε η Μπέρμπελ Χεν, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος των Πρασίνων στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v