Σημαντική συνεδρίαση του Eurogroup

Η αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου Στήριξης θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε μία κρίσιμη περίοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε έτοιμος για μία αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου Στήριξης, υπογραμμίζοντας «πρέπει και θα λύσουμε αυτό

  • Ant1
Σημαντική συνεδρίαση του Eurogroup

Η αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου Στήριξης θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε μία κρίσιμη περίοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε έτοιμος για μία αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου Στήριξης, υπογραμμίζοντας «πρέπει και θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Πάντως, ήδη, στο τραπέζι βρίσκονται οι απόψεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο και του Επιτρόπου για τα οικονομικά, Όλι Ρεν, για αύξηση του κεφαλαίου του προσωρινού μηχανισμού στήριξης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δηλώσεις του στο γερμανικό Τύπο, επικρίνει τη Γερμανία η οποία απορρίπτει την πρότασή του για αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη ζώνη ευρώ.

«Έχω καθήκον να υπερασπιστώ το καλό της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Μπαρόζο σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, παραμονή της συνόδου των 17 υπουργών Οικονομικών της ζώνης ευρώ, στις Βρυξέλλες και τόνισε: «Περιμένω από τους γερμανούς πολιτικούς ηγέτες να δεχθούν το ρόλο της Επιτροπής».

«Εάν δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την απόφαση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ να υπερασπιστούν τη σταθερότητα στη ζώνη ευρώ», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει, κατά την άποψη του Μπαρόζο, «όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον να ενημερώσει τους ευρωπαίους πολίτες γι’ αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό».

Ωστόσο, ο αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε επέμεινε ότι η κυβέρνηση δε βλέπει «προς το παρόν να υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του Ταμείου αυτού». «Δεν κατάλαβα τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο», τόνισε ο Βέστερβέλε σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν, την Κυριακή, στην εφημερίδα Tagesspiegel. «Όταν ένα Ταμείο δε χρησιμοποιείται παρά μόνο κατά ένα μικρό μέρος, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ενίσχυσή του» υποστηρίζει ο Βεστερβέλε.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο