Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ, αφού οι διοικήσεις τους πρέπει να απαντήσουν στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητά περικοπές μισθών ανάλογες με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, δηλαδή 10% οριζόντια, με ανώτερο πλαφόν τα 4.000 ευρώ το μήνα.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου, αν και διαφαίνεται μια τάση για περικοπές μικρότερες του 10%, καθώς σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, οι πρόεδροι καλούνται να εξετάσουν ανάλογες πρωτοβουλίες προσαρμογής του κόστους μισθοδοσίας, συνυπολογίζοντας μάλιστα και τις μειώσεις που ήδη έγιναν μέσα στο 2010.
Οι περικοπές, πάντως, είναι μονόδρομος, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, δεδομένου ότι πάνω από 25.000 εργαζόμενοι στο σύνολο των ΔΕΚΟ έχουν αποδοχές άνω των 48.000 ευρώ το χρόνο.
Την Τρίτη, εξάλλου, αναμένεται να εγκριθούν από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία θα ισχύσουν από 1η Γενάρη.
Προβλέπεται αύξηση έως και 13,7% για κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες, όπου υπάγονται τα περισσότερα νοικοκυριά, ενώ προτείνεται και μείωση έως 13,8% σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin