Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα

Προβάδισμα στον Γιάννη Σγουρό δίνουν δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης 24-27%, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με 20-22%, ενώ ο Γιάννης Δημαράς υποχωρεί στην τρίτη θέση με 16-18%. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, προβλέπ

  • Ant1
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα

Προβάδισμα στον Γιάννη Σγουρό δίνουν δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης 24-27%, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με 20-22%, ενώ ο Γιάννης Δημαράς υποχωρεί στην τρίτη θέση με 16-18%.

Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, προβλέπεται ντέρμπι για το Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον κ. Γκιουλέκα να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα της τάξης 1-2 μονάδων, ενώ ντέρμπι αναμένεται και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Εικόνα θρίλερ για το Δήμο Θεσσαλονίκης προκύπτει επίσης από το exit poll της δημοτικής τηλεόρασης της πόλης, καθώς ο Κώστας Γκιουλέκας εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 36,9% του Γιάννη Μπουτάρη που συγκεντρώνει το 35,2% των προτιμήσεων. Όσον αφορά τους κυρίους Στεργίου και Παπαθεμελή, συγκεντρώνουν, πάντα σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ποσοστά 6,3% και 6,1% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην αποχή, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα ποσοστά της θα κινηθούν κοντά σε εκείνα των τελευταίων Ευρωεκλογών. Κυβερνητικό στέλεχος διέρρευσε πως η αποχή προκαλεί μεν προβληματισμό, αλλά, χωρίς να γίνεται γνωστός κάποιος αριθμός, τα επίπεδά της δείχνουν πως «οι πολίτες δεν ενέδωσαν στην αντιμνημονιακή φρενίτιδα της Νέας Δημοκρατίας».

Βάσει έρευνας της Metron Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, η συντριπτική πλειοψηφία τόσο του εκλογικού σώματος εν γένει όσο και ειδικότερα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση αρνητικού για το κυβερνών κόμμα αποτελέσματος.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των εκλογέων 77% λένε όχι σε πρόωρες έναντι 19% που δίνουν καταφατική απάντηση, ενώ εκ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 80% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές έναντι 16% που αντιτίθενται.

Στο ερώτημα τι θα παίξει μείζονα ρόλο στις εκλογές για τις περιφέρειες, το δείγμα των 1005 ατόμων απαντά 48% τα τοπικά προβλήματα και 39% το Μνημόνιο. Τα ποσοστά των τοπικών προβλημάτων σημειώνουν μικρή αύξηση όσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν μοιράζουν τις προτιμήσεις τους μεταξύ Μνημονίου και τοπικών προβλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 21:30 με προϋπόθεση να έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων, ενώ υπενθυμίζεται ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας φέτος δεν διεξήχθη exit poll.

Για θεμελιώδη επιλογή της κυβέρνησης έκανε λόγο όσον αφορά τον «Καλλικράτη» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι από τις εκλογές αυτές θα προκύψουν «νέοι ισχυροί δήμοι και αιρετή περιφέρεια για να μεταφερθούν τα κέντρα αποφάσεων δίπλα στον πολίτη και με τη συμμετοχή του».

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να τοποθετηθεί «μόλις υπάρξει σαφής, αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v