Optima Bank: Bonus με μετρητά και δωρεάν μετοχές σε μέλη ΔΣ και στελέχη

Μετρητά ως 4 εκατ. ευρώ από τα κέρδη χρήσης 2023 προτείνει το ΔΣ να διανεμηθούν σε μέλη ΔΣ και προσωπικό ως πρόγραμμα επιβράβευσης. Και δωρεάν διάθεση ως 300 χιλιάδων μετοχών.

Optima Bank: Bonus με μετρητά και δωρεάν μετοχές σε μέλη ΔΣ και στελέχη

Τη διανομή εφάπαξ έκτακτης αμοιβής (bonus) καθώς και δωρεάν μετοχών σε μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της τράπεζας, στο πλαίσιο επιβράβευσης για την επίτευξη των στόχων χρήσης 2023, προτείνει στη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα συγκληθεί στις 23 Μαΐου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Optima Bank.

Ειδικότερα, προτείνεται η διανομή μετρητών ως 4 εκατ. ευρώ από τα καθαρά κέρδη χρήσης 2023 (100,7 εκατ. ευρώ) σε μέλη του ΔΣ ( εκτός των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών) και το προσωπικό της τράπεζας, σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική αποδοχών. Το σώμα των μετόχων καλείται να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ προκειμένου να καθορίσει τους ειδικότερους όρους κατανομής των bonuses με τη μορφή μετρητών.

Παράλληλα, προτείνεται να διατεθούν δωρεάν σε μέλη ΔΣ και προσωπικό ως 300 χιλιάδες μετοχές, οι οποίες θα εκδοθούν,μέσω κεφαλαιοποίησης κερδών χρήσης 2023, ύψους ως 1,03 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά στον πρόεδρο, τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ανώτατα στελέχη της τράπεζας και τακτικό προσωπικό. Για τη φετινή χρήση προτείνεται προέγκριση αμοιβών 580 χιλ. ευρώ για τα μη εκτελεστικά μέλη και 560 χιλ. ευρώ για τα εκτελεστικά.

Η Optima είχε προαναγγείλει με τη δημοσίευση αποτελεσμάτων χρήσης 2023 την πρόθεση διανομής στους μετόχους 32,4 εκατ. ευρώ (0,44 ευρώ ανά μετοχή) από τα κέρδη χρήσης 2023. Προτεινόμενη ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος προτίμησης η 25η Ιουνίου και ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος η 26η Ιουνίου. Τέλος, προτείνεται η αύξηση των μελών του ΔΣ από 10 σε 11 με εκλογή του κ. Νικ. Γιαννακάκη ως νέου μέλους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v