Στη Mercuria περνά το 30% της Aegean Marine Petroleum

Η Aegean θα εκδώσει νέες μετοχές της τάξεως του 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν στον έλεγχο της Mercuria, η οποία θα αποκτήσει και εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της εταιρίας.

Στη Mercuria περνά το 30% της Aegean Marine Petroleum

Μνημόνιο συνεργασίας με την Mercuria Energy Group που περιλαμβάνει συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων υπέγραψε η AegeanΑΡΑΙΓ +0,18% Marine Petroleum, η εισηγμένη στο NYSE εταιρία, την οποία ίδρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Με βάση τη συμφωνία, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η AegeanΑΡΑΙΓ +0,18% θα εκδώσει νέες μετοχές της τάξεως του 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν στον έλεγχο της Mercuria, η οποία θα αποκτήσει και εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της εταιρίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Mercuria θα παράσχει ανοιχτή εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων ενώ θα ενισχύει τη ρευστότητα της AegeanΑΡΑΙΓ +0,18% με 30 εκατ. δολάρια.

Η συμφωνία περιγράφει ακόμη μια πιθανή ευρύτερη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Donald Moore, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "η νέα ηγεσία της AegeanΑΡΑΙΓ +0,18% έχει αδράξει μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την κεφαλαιακή της δομή, να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα και να εισέλθει σε μια δυναμική συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους παγκοσμίως".

     

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v