Σε αγωγή κατά του Δημοσίου προχωρά ο ΟΑΣΑ

Πρόκειται για οφειλές που συνδέονται με τις επιδοτήσεις που έπρεπε να λάβει ο ΟΑΣΑ την περίοδο 2011-2013 για κάλυψη της διαφοράς κομίστρου από την παροχή δικαιώματος μετακίνησης μειωμένου κομίστρου και οι οποίες ουδέποτε εισπράχθηκαν.

Σε αγωγή κατά του Δημοσίου προχωρά ο ΟΑΣΑ
Στην άσκηση αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας προχωρά ο ΟΑΣΑ, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς διεκδικεί 185.000.000 ευρώ για την κάλυψη του κόστους της κοινωνικής πολιτικής για κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «εγκρίνει την άσκηση αγωγής από τον ΟΑΣΑ κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας... προς διεκδίκηση οφειλών για κάλυψη της διαφοράς κομίστρου από την παροχή δικαιώματος μετακίνησης μειωμένου κομίστρου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Η συνολική διεκδίκηση ανέρχεται σε 185.000.000 ευρώ και με την απόφαση καλείται η νομική υπηρεσία του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας να προχωρήσει στην άσκηση της αγωγής.

Πρόκειται για οφειλές που συνδέονται με τις επιδοτήσεις που έπρεπε να λάβει ο ΟΑΣΑ την περίοδο 2011-2013 και ουδέποτε εισπράχθηκαν, αν και είναι σαφείς οι προβλέψεις του «νόμου Ρέππα».

Σημειώνεται πως η διοίκηση του ΟΑΣΑ είχε διοριστεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και είχε βρεθεί στο στόχαστρο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Ωστόσο, λέγεται πως η αγωγή που αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του οργανισμού γίνεται για τυπικούς λόγους, ώστε να μην παραγραφούν οι υποχρεώσεις του δημοσίου απέναντι στον οργανισμό.

Το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ εισηγείται προς την κυβέρνηση σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η εξίσωση του κομίστρου με το γραμματόσημο, ώστε να είναι κακούργημα η παραχάραξη των εισιτηρίων, όπως δηλαδή ισχύει για όλα τα αξιόγραφα του Δημοσίου. Συγκεκριμένα εισηγείται την ένταξη των εισιτηρίων στις πρόνοιες του άρθρου 218, το οποίο προβλέπει πως όποιος «καταρτίζει πλαστά ή νοθεύει επίσημα ένσημα δηλωτικά αξίας, ιδίως ταχυδρομικά ή χαρτόσημα ή άλλα φορόσημα, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει σαν γνήσια», ή «εν γνώσει τα χρησιμοποιεί σαν γνήσια», ή «τα προμηθεύεται γι' αυτόν τον σκοπό, ή τα προσφέρει στην αγορά, ή τα εισάγει σε κυκλοφορία, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v