Την Τετάρτη 2 Ιουλίου θα κατατεθεί τελικά το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗΔΕΗ +1,41%, όπως αποφασίστηκε σήμερα μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Επισήμως η παράταση δόθηκε διότι ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας, Γ. Μανιάτης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής. Παράλληλα, όμως εκτιμάται ότι θα δώσει το χρόνο για μεγαλύτερη προετοιμασία.
Στη σύσκεψη που έγινε οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι υπήρξε σύμπνοια απόψεων μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε ότι θα ληφθεί πρόνοια ώστε να μην θιγούν εργαζόμενοι αλλά και να εξασφαλιστούν οι τοπικές κοινωνίες.
Επίσης, αποφασίστηκε αφενός ότι το 30% της πώλησης θα αφορά οριζόντια το ενεργητικό και παθητικό των πελατών και των δανείων και αφετέρου ότι θα δοθεί ως κίνητρο για επενδύσεις ένα πριμ το οποίο δεν θα έχει οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά θα δίνει προβάδισμα στον υποψήφιο αγοραστή.
Η μάχη για τη ΔΕΗΔΕΗ +1,41% πάντως αρχίζει και επισήμως με τους συνδικαλιστές να σηκώνουν το γάντι και να προαναγγέλλουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα αρχίσει να συζητείται στη Βουλή.
Την ομόφωνη απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Σπάρτακος σε έκτακτη συνεδρίασή του το πρωί της Κυριακής. Ταυτόχρονα, η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗΔΕΗ +1,41% καλεί για κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για το σπάσιμο της επιχείρησης.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin