Folli: «Βλέπει» αναχρηματοδότηση το Σεπτέμβρη

Αναχρηματοδότηση του συνολικού δανεισμού που φέρει ο όμιλος έως το τέλος Σεπτεμβρίου «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλους της Folli Folllie, κ.Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Folli: «Βλέπει» αναχρηματοδότηση το Σεπτέμβρη
Αναχρηματοδότηση του συνολικού δανεισμού που φέρει ο όμιλος έως το τέλος Σεπτεμβρίου «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλους της Folli Follie, κ.Τζώρτζης Κουτσολιούτσος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα μεγέθη του α’ εξαμήνου του 2012.

Δικαιολογώντας την καθυστέρηση αναχρηματοδότησης – την οποία ο ίδιος είχε τοποθετήσει στα τέλη του περασμένου Ιουνίου- ανέφερε την αναστάτωση που προκάλεσαν στο σύνολο της αγοράς αλλά και του τραπεζικού κλάδου, οι εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και οι μακροοικονομικές εξελίξεις.

Ανέφερε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση ο όμιλος διαθέτει «προστασία» έναντι των πιστωτών του για τα δάνεια που έληξαν εντός του 2012, μέσω waver το οποίο εκτίνεται έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2013. Σημειώνεται ότι ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στα τέλη Ιουνίου 2012 ανήλθε στα 619 εκατ.ευρώ.

‘Οσον αφορά τις επιδόσεις των κλάδων του ομίλου για το α’ εξάμηνο, η θετική πορεία του τομέα κοσμημάτων ιδίως στις αγορές της Ασίας και η ανθεκτικότητα του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου αποτέλεσαν τους παράγοντες που εξουδετέρωσαν τις αρνητικές επιδόσεις στην εγχώρια αγορά για τον όμιλο Folli Follie.

Ο κ.Κουτσολιούτσος, ανέφερε ότι παρά την κάμψη της αγοράς πολυτελών ειδών, η Follie Follie ευνοήθηκε σε μια εξόχως ανταγωνιστική αγορά όπως η Ασιατική, ενώ εξέφρασε τον σκεπτικισμό του όσον αφορά την πορεία της εγχώριας αγοράς, εκτιμώντας ότι η ύφεση θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2012, χωρίς να είναι βέβαιο πότε θα συναντήσει τον «πάτο».
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
O κ.Κουτσολιούτσος ανέφερε ειδικότερα πως συγκρινόμενες πωλήσεις κοσμημάτων και αξεσουάρ παρουσίασαν αύξηση κατά 15% (+25% ειδικότερα στην Κίνα), ενώ με τις προσθήκες 7 νέων καταστημάτων αλλά και την αναδιάρθρωση καταστημάτων που μεταφέρθηκαν σε νέες τοποθεσίες η συνολική αύξηση του τομέα άγγιξε το 20,3%.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Links of London, ως αποκλειστικός διανομέας κοσμημάτων και σχετικών αναμνηστικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δεν ωφελήθηκε στο βαθμό που η διοίκηση του ομίλου ανέμενε. Χαρακτηριστικά ο κ.Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι συνολικά ο τομέας των Ολυμπιακών σουβενίρ δεν φάνηκε να λειτουργεί, καθώς μία μόλις ημέρα πριν επίσημη έναρξη των Αγώνων, η πλειονότητα των συγκεκριμένων ειδών πωλούνταν με έκπτωση της τάξης του 50%.

Ο τομέας ταξιδιωτικού εμπορίου παρά τη σημαντική κάμψη της επιβατικής κίνησης κατά 7%, παρουσίασε αύξηση λιανικών πωλήσεων κατά 5%, τη στιγμή που χονδρική του κλάδου παρουσίασε κάμψη κατά 18%. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκριση γίνεται έναντι ενός δυναμικού περυσινού α’ εξαμήνου, ενώ προσέθεσε πως για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης με τις πωλήσεις να αναπτύσσονται με διψήφιο ποσοστό.

Ο τομέας της χονδρικής και λιανικής ενδυμάτων και καλλυντικών εξαρτώμενος από εν πολλοίς από την εγχώρια αγορά αλλά και εκείνες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, μοιραία παρουσίασε νέα υποχώρηση κατά 6,5% ενώ ο τομέας των πολυκαταστημάτων κατά 3,4%. Ο κ.Κουστολιούτσος εκτίμησε ωστόσο ότι και οι δύο τομείς δραστηριότητας συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδια σε μια εξόχως πτωτική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο