Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ των συγχωνεύσεων η Σελόντα

Υπέρ των συγχωνεύσεων και της δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων στον κλάδο τάσσεται η διοίκηση της Σελόντα η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Υπέρ των συγχωνεύσεων η Σελόντα
Υπέρ των συγχωνεύσεων και της δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων στον κλάδο τάσσεται η διοίκηση της Σελόντα η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στις συγχωνεύσεις ο πρόεδρος της, Βασίλης Στεφανής, στο περιθώριο της συνέλευσης της Παρασκευής η οποία αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, σημείωσε ότι η δημιουργία λιγότερων και μεγαλύτερων σχημάτων στον κλάδο θα ήταν προς όφελος όλων.

Για να συμπληρώσει ότι η εταιρεία του είναι ανοικτή σε συγχωνεύσεις και στη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων. Αυτά μπορεί να λύσουν, όπως ανέφερε, προβλήματα όπως αυτά των τιμών,
αφού θα έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη έναντι των μεσαζόντων και των λιανεμπόρων από τη μία και των προμηθευτών πρώτων υλών από την άλλη.

Στη φιλοσοφία αυτή, δηλαδή μείωση του κόστους, εξορθολογισμού των διοικητικών εξόδων και δημιουργίας οικονομιών κλίμακας, εντάσσεται και το σχέδιο συγχώνευσης της Σελόντα με την Interfish.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΘέμα το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση που έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου αφού η εξ αναβολής συνέλευση της Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η αναβολή αυτή είναι επί της ουσίας η δεύτερη αφού η πρώτη συνέλευση των αρχών του Φεβρουαρίου είχε αναβληθεί μετά από σχετικό αίτημα του επενδυτικού fund Linneaus Capital. Αν και στην χρηματιστηριακή αγορά υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις των δύο μετόχων, οικογένειας Στεφανή και Linneaus Capital δεν βρίσκονται και στην καλύτερη περίοδο, ο πρόεδρος της Σελόντα υποστήριξε ότι οι σχέσεις τους είναι πολύ καλές.

Την ίδια ώρα η διοίκηση της Σελόντα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση δανείων ύψους 132 εκατ. ευρώ, διαδικασία η οποία όπως εκτιμάται από τη διοίκησή της θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο τρίμηνο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής σημείωσε “στόχος αυτής της κίνησης είναι η εταιρεία να μπορεί να εξυπηρετήσει τον δανεισμό της χωρίς ριζοσπαστικές λύσεις”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέσω της κίνησης αυτής θα βελτιωθούν οι ταμειακές ροές και θα δοθεί βαθιά «ανάσα» στην εταιρεία.

Αναφορικά με την πορεία των εργασιών της την περασμένη χρονιά και την πορεία των τιμών, η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι η κρίση χρέους που πλήττει τον Ευρωπαϊκό Νότο δημιούργησε κάποια ανησυχία στον κλάδο στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2011 όπου κατεγράφη πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 10-15%, κατάσταση η οποία έχει ομαλοποιηθεί όπως υποστήριξε.

Επειδή όμως η κρίση χρέους στην ΕΕ ήρθε για να μείνει, οι εταιρείες του κλάδου εστιάζουν τις προσπάθειές στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες αγορές όπως των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v