Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DANONE: Ισχυροποιεί τη θέση της στην Κύπρο

Το επόμενο βήμα ισχυροποίησης της θέσης της στην Κυπριακή αγορά πραγματοποιεί η DANONE που προχώρησε σε συνεργασία με την κυπριακή ARGOSY TRADING CO. LTD, μέλος του Ομίλου Σιακόλα.

DANONE: Ισχυροποιεί τη θέση της στην Κύπρο
Το επόμενο βήμα ισχυροποίησης της θέσης της στην Κυπριακή αγορά πραγματοποιεί η DANONE A.E. η οποία προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την κυπριακή ARGOSY TRADING CO. LTD, μέλος της εταιρείας CYPRUS TRADING CORPORATION PLC, του Ομίλου Σιακόλα.

Η συνεργασία, που τίθεται σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2012, έχει στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της DANONE A.Ε. στην κυπριακή αγορά, καθώς πλέον η ARGOSY TRADING CO. LTD, εκτός από επίσημος αντιπρόσωπος για την εισαγωγή και τη διανομή των προϊόντων της, θα διαχειρίζεται ολοκληρωμένα το χαρτοφυλάκιο επικοινωνίας και διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών συμφωνιών με τις αλυσίδες καταστημάτων, στην τοπική αγορά.

Η νέα συμφωνία πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση της συνεργασίας που είχε η DANONE A.E. με την G. & I. KESES LTD, από τις αρχές του 2008, έως και το Δεκέμβριο του 2011, στον τομέα διανομής γαλακτοκομικών, οπότε και άρχισαν οι εξαγωγές από την Ελλάδα.

Η αγορά της Κύπρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την DANONE A.E. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης, από την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 4 εκατ. ευρώ, το 2012.

Με τη σύναψη και της συγκεκριμένης συμφωνίας
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin, η ARGOSY TRADING CO. LTD ενδυναμώνει την παρουσία της στην κατηγορία των προϊόντων ψυγείου (ψυχόμενα), ενισχύοντας το ήδη ισχυρό δίκτυο διανομής της. Από πλευράς της, η DANONE A.E. ολοκληρώνει τις αλλαγές στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής, σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπενθυμίζεται πως την 1η Νοεμβρίου 2011, η DANONE A.E. άρχισε συνεργασία στην Ελλάδα με την ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. για τη διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Προτεραιότητα της DANONE A.E. είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της κυπριακής αγοράς», επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Φεύγας και προσθέτει: «Παρά την οικονομική κρίση, που πλήττει την Ελλάδα και την Κύπρο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να επενδύουμε στις συγκεκριμένες αγορές. Η επιλογή ενός ισχυρού δικτύου συνεργατών, της ARGOSY TRADING CO. LTD στην Κύπρο και της ΕΛΓΕΚΑ στην Ελλάδα, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Η DANONE A.E. και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε την εταιρεία G. & I. KESES LTD για τη συνέπεια, την επαγγελματικότητα και την αποτελεσματικότητα της τετραετούς συνεργασίας μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CTC κ. Μάριος Λουκαΐδης υπογραμμίζει πως «το δίκτυο διανομής μας περιλαμβάνει 2.300 καταστήματα - υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95% της λιανικής στην Κύπρο. Χαιρετίζουμε και εγγυόμαστε την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μας με την DANONE A.E., μέσω της θυγατρικής μας ARGOSY TRADING CO. LTD, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και γνώση σε θέματα διανομής και εμπορίας καταναλωτικών αγαθών. Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία, εξακολουθούμε να επενδύουμε, επεκτείνοντας το σύγχρονο κέντρο διανομής μας μέσα στο 2013».

Σημειώνεται ότι η ARGOSY TRADING CO. LTD είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής λιανικής στην Κύπρο. Οι συνολικές πωλήσεις της λιανικής στην Κύπρο ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ ετησίως. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται σημαντικά εμπορικά σήματα, όπως: Dettol, Elite, Energizer, Flora, Καλλιμάνης, Kellogg`s Special K, Jacobs, Lipton, Mars, Philadelphia, Μέλισσα, Oreo, Pedigree, Vanish, Veet, Whiskas, Wilkinson, 3M Scotch Brite, 7Days, Milner, Knorr, Findus, Bali κτλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v