Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Πτώση κερδών & αύξηση πωλήσεων

Υποχώρηση 66,6% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας Κορρές στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Κορρές: Πτώση κερδών & αύξηση πωλήσεων
Υποχώρηση 66,6% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας Κορρές στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την επίτευξη θετικής πορείας στις πωλήσεις στην Ελληνική αγορά και τη διατήρηση σημαντικής λειτουργικής κερδοφορίας έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2011 για τον Όμιλο Κορρές.
 
Συγκεκριμένα οι πωλήσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση 0,6%, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στο κανάλι του φαρμακείου από τις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 2,2 εκατ.ευρώ.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Αναλυτικότερα, ο Όμιλος, στο σύνολο των δραστηριοτήτων του, πέτυχε πωλήσεις ύψους 10,3εκατ.ευρώ στο Α τρίμηνο του 2011. Για ορθή σύγκριση πωλήσεων με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, πρέπει να γίνει αναφορά στην αλλαγή του τρόπου ενοποίησης της δραστηριότητας του Ομίλου στην Αμερική, αποτέλεσμα της λήξης ουσιαστικά της μεταβατικής περιόδου που προβλεπόταν στην συμφωνία με την Johnson & Johnson και την έναρξη της επίσημης περιόδου χρήσης του σήματος Korres στην εν λόγω αγορά.  

Εάν λοιπόν εξαιρεθεί η επίδραση της μεταβατικής περιόδου που αφορούσε την αγορά της Αμερικής από τον κύκλο εργασιών του πρώτου τρίμηνου του 2010, προκειμένου να είναι συγκρίσιμος με το πρώτο τρίμηνο του 2011, η μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων είναι 4,7% (εάν δεν υπολογιστεί η συγκεκριμένη παράμετρος, η σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα-συνολικές πωλήσεις 12,2 εκατ. ευρώ -δεν είναι ακριβής).

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 2,2εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 από 2,9 εκατ ευρώ το αντίστοιχοι τρίμηνο του 2010, λόγω του αρχικού εσόδου ύψους 0,9 εκατ.ευρώ που αναγνώρισε ο Όμιλος Κορρές το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι του δικαιώματος που έχει παραχωρήσει σε εταιρείες της Johnson & Johnson για την πώληση και διανομή των προϊόντων του στη Νότια Αμερική.

Στα πλαίσια της σχετικής συμφωνίας, θα αποδίδονται δικαιώματα που θα ενσωματωθούν στα κέρδη του Ομίλου από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, που θα αρχίσει η δραστηριότητα της Johnson & Johnson.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 0,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 από 1,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010, αποτέλεσμα της παραπάνω επίδρασης που αναγνωρίστηκε στο Α τρίμηνο του 2010 καθώς και των αυξημένων αποσβέσεων λόγω των επενδύσεων στις οποίες έχει προβεί ο Όμιλος στα προηγούμενα έτη και των αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

Όπως επισημαίνεται, το πρώτο τρίμηνο του 2011, παρά τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε η αγορά του φαρμακείου-βασικού καναλιού διανομής για τα προϊόντα του στην Ελλάδα, ο Όμιλος κατάφερε να πετύχει ανάπτυξη στην συγκεκριμένη αγορά, μέσα από τις ακόλουθες ενέργειες:

-διατήρηση διαφήμισης (τηλεοπτική & έντυπη) σε στρατηγικές κατηγορίες όπως Πρόσωπο & Βαφές
-προσθήκη νέων στάντς στα φαρμακεία, ανανεώνοντας περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στο εν λόγω κανάλι
-σημαντικές προωθητικές ενέργειες στα φαρμακεία (το κύριο κανάλι διανομής)
-λανσάρισμα νέων κωδικών σε υπάρχουσες κατηγορίες, όπως τα νέα χρώματα στη σειρά των βερνικιών
-τοποθέτηση νέας ολοκληρωμένης σειράς αντηλιακής προστασίας

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα το δεύτερο τρίμηνο του 2011, η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι η θετική επίδραση των παραπάνω ενεργειών θα είναι εμφανής στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, επηρεάζοντας συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Στην Αμερική, ο Όμιλος στα πλαίσια της συμφωνίας που έχει συνάψει με την Johnson&Johnson για την παροχή της άδειας διανομής των προϊόντων του (Βόρεια και Λατινική Αμερική), ολοκλήρωσε επιτυχώς τη μεταβατική περίοδο που εμπεριείχε τις προσπάθειες υποστήριξης της μάρκας στα υφιστάμενα δίκτυα για την Βόρεια Αμερική και την ομαλή μετάβαση της τεχνογνωσίας της και στις δυο περιοχές.

Έτσι από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, τη διανομή για τις συγκεκριμένες αγορές, θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι θυγατρικές εταιρείες τηςJohnson & Johnson.Στην Ευρώπη, ο Όμιλος, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στις στρατηγικές αγορές Γερμανία και Ισπανία, συνέχισε να ενδυναμώνει την παρουσία του στα σημεία ημι-επιλεκτικής διανομής και στα φαρμακεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v