Εικόνα-Ήχος: Εξετάζει ΑΜΚ με συμμετοχή της Expert

Την πρόταση για αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων εξετάζει η διοίκηση της Εικόνας-Ήχος σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη ρευστότητά της και να επαναφέρει σε θετικό έδαφος το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της.

Εικόνα-Ήχος: Εξετάζει ΑΜΚ με συμμετοχή της Expert
Την πρόταση για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων εξετάζει η διοίκηση της Εικόνας-Ήχος σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη ρευστότητά της και να επαναφέρει σε θετικό έδαφος το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της.

Συγκεκριμένα, η Εικόνα Ήχος δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης 2010 με ζημίες 6,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που οδήγησε το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων σε αρνητικό έδαφος (-3,87 εκατ. ευρώ).

Για το συγκεκριμένο λόγο άλλωστε, ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρει πως «το συγκεκριμένο γεγονός υποδηλώνει αβεβαιότητα για τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας».

Πάντως, ο δανεισμός της εισηγμένης είναι μικρός (781 χιλ. ευρώ) και καλύπτεται από ανεξόφλητες δόσεις πιστωτικών καρτών πελατείας.

Με στόχο την τόνωση της ρευστότητας, ο βασικός μέτοχος της Εικόνα-Ήχος, Expert Ελλάς
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin, ο οποίος είναι και ο σπουδαιότερος προμηθευτής της (υπόλοιπο 13 εκατ. στις 31/12/2010) έχει προτείνει την κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων της από την εισηγμένη.

Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, τότε θα γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εικόνα-Ήχος με παραίτηση των παλαιών μετόχων και διανομή των νέων μετοχών στην Expert Ελλάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v