Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έτος συγχωνεύσεων τραπεζών το 2011"

Την εκτίμησή του ότι το 2011 θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις δυνάμεων στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ κ. Ε. Μπουλούτας κατά την εκδήλωση έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Έτος συγχωνεύσεων τραπεζών το 2011
Την εκτίμησή του ότι το 2011 θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις δυνάμεων στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ κ. Ευθύμιος Μπουλούτας κατά την εκδήλωση έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Τράπεζας που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Μπουλούτας θεωρεί απαραίτητες τις συγχωνεύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν μεγαλύτερα σχήματα και να τονωθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τη ΜΡΒ, τόνισε ότι η υπερκάλυψη της έκδοσης των 488 εκατ. ευρώ δείχνει την εμπιστοσύνη της αγοράς προς τον όμιλο και τις προοπτικές του.

Επίσης, μετά την αύξηση αυτή, η ΜΡΒ συγκαταλέγεται στις τράπεζες με το μεγαλύτερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη, καθώς και ότι τα κεφάλαια αυτά – με δεδομένο ότι η τράπεζα δεν έχει ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα στήριξης – θα χρησιμοποιηθούν για τη ανάπτυξη του ομίλου.

Οι νέες μετοχές της Marfin Popular Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΞεκίνησε σήμερα, 23 Φεβρουαρίου 2011 η διαπραγμάτευση των 488.167.604 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Marfin Popular Bank, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι τη ιδιαίτερη σημασία τόσο της επιτυχημένης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου όσο και της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Popular Bank συνολικού ύψους 488.167.604 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 488.167.604 νέων ονομαστικής αξίας € 0,85, τιμής διαθέσεως € 1,00.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών είπε μεταξύ άλλων: «Η επιτυχία της κάλυψης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Marfin Popular Bank αναδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί αποτελεσματικά να υποστηρίξει τις ανάγκες άντλησης κεφαλαίων των επιχειρήσεων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που η δεύτερη αυτή εκδήλωση για την εισαγωγή νέων μετοχών γίνεται για μια εταιρία, που είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη μας συνεργασία με το ΧΑΚ και την αλληλοϋποστήριξη των προσπαθειών μας, για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επενδυτές και στις εισηγμένες εταιρείες των δύο αγορών.»

Ο κύριος Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση : «Η επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Μarfin Ρopular Βank ύψους €488.2 εκατ., η οποία υπερκαλύφτηκε κατά 111%, είναι ένα έμπρακτο δείγμα εμπιστοσύνης των μετόχων μας προς τον Όμιλο και τις προοπτικές του. Η αύξηση κεφαλαίου ενδυναμώνει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου καθιστώντας τον ως έναν από τούς πιο επαρκώς κεφαλαιοποιημένους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρώπη. Δεδομένου ότι Όμιλος μας δεν έχει λάβει καμία κρατική βοήθεια έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα νέα κεφάλαια αποκλειστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναπτυξιακή πορεία των οικονομιών του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v