Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δαυίδ: "Η 3Ε υφίσταται υπέρμετρη φορολογία"

Οι άστοχες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της 3Ε. Στο 1,4 δισ. ευρώ το 3ετές επενδυτικό πρόγραμμα. Εγκρίθηκε μέρισμα 0,30€ ανά μετοχή. 

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δαυίδ: Η 3Ε υφίσταται υπέρμετρη φορολογία
«Έχοντας επιλέξει ως έδρα μας την Ελλάδα, η εταιρία υφίσταται υπέρμετρη φορολογία». Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Coca Cola 3E κ. Γιώργος Δαυίδ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρίας, για να συμπληρώσει: «Οι απρόβλεπτες ή άστοχες αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξη».

Επισήμανε με έμφαση ότι «δεν είναι δυνατόν χωρίς να υπάρχει σταθερό φορολογικό περιβάλλον σε βάθος χρόνου η Ελλάδα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις», ενώ έφερε ως παράδειγμα την καθυστέρηση άνω των 2 ετών λόγω της γραφειοκρατίας για τη δημιουργία μονάδας συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού στο εργοστάσιό της στο Σχηματάρι, όταν όπως είπε μέσα στο 2009 έχει ξεκινήσει η λειτουργία 4 σε αντίστοιχες χώρες εκ των 16 προγραμματισμένων μονάδων συμπαραγωγής.

Για τον λόγο αυτόν πρότεινε να αλλάξουν οι δομές που αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες όπως είναι η γραφειοκρατία, η πολυνομία και τα κλειστά επαγγέλματα.

Επίσης σημείωσε με έμφαση: «Είναι σύνηθες σε περιόδους κρίσης κυβερνήσεις και εταιρίες να συνεργάζονται. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δώρος Κωνσταντίνου σημείωσε ότι δεν προβλέπεται κάποια εξαγορά, για να συμπληρώσει: «Πάντα είμαστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες για επέκταση σε νέες αγορές, εάν υπάρχουν ευκαιρίες και συμφωνεί και η TCCC». Σημείωσε ότι συνεχίζει το 3ετές επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι η κρίση δεν έχει παρέλθει στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της γενικής συνέλευσης το σώμα των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, η πληρωμή του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.
Ως ημέρα αποκοπής μερίσματος ορίστηκε η 23 Ιουνίου 2010 και ημέρα προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος η 25 Ιουνίου 2010.

Επίσης εγκρίθηκε η διεύρυνση του σκοπού με την προσθήκη εδαφίου για την παραγωγή ενέργειας και τη δυνατότητα πώλησής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v