Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το Interreg

Ξεκίνησε η 2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Στρατηγικού Χαρακτήρα του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020.

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το Interreg

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τη 2η Πρόσκληση του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020. Η 2η Πρόσκληση έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.294.118 € και αφορά έργα στρατηγικού χαρακτήρα στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος (Άξονες Προτεραιότητας 2 και 3 και Ειδικοί Στόχοι 2.1., 3.2., 3.3. & 3.4.).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις των φορέων θα πρέπει να αφορούν έργα που:

● συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα -Κύπρος 2014-2020» 

● κεφαλαιοποιούν προηγούμενη γνώση και εμπειρία, αποκτηθείσα τόσο από το εν λόγω Πρόγραμμα όσο και από άλλα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας (π.χ. MED, MED ENI κλπ.) στην ίδια περιοχή

● έχουν σημαντική επίπτωση στην εδαφική ενότητα του προγράμματος

● καταλήγουν σε απτά και ορατά αποτελέσματα

● είναι βιώσιμα και μετά το πέρας της χρηματοδότησης

● θεμελιώνουν ισχυρές και, αν είναι δυνατόν, μόνιμες συνεργασίες

● είναι ολιστικής προσέγγισης ή διεπιστημονικά

● επικοινωνούν και διαχέουν τα αποτελέσματά τους στο ευρύ κοινό.

Συνολικά, οι προτάσεις θα πρέπει να δίνουν έμφαση στην ενδυνάμωση της διοικητικής ικανότητας των φορέων του εταιρικού σχήματος, να ενισχύουν υπάρχοντες ή/και να αναπτύσσουν νέους θεσμούς και να προωθούν την παραγωγή πολιτικής.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

 

* Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v