Η "πρόοδος είναι πρόοδος", σημειώνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, αναφερόμενο σε μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας μας.Η Ελλάδα μόλις δημοσίευσε μια σειρά σχετικά καλύτερων οικονομικών στοιχείων, βάσει των οποίων η ανεργία μειώθηκε σε χαμηλό τετραετίας, ο αποπληθωρισμός μετριάστηκε και η βιομηχανική παραγωγή επέστρεψε στην ανάπτυξη, αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ το δημοσίευμα.
Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 24,1% τον Μάρτιο, χαμηλότερα κατά 0,1% της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα και το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2012. Η εικόνα για την ανεργία συνεχίζει να είναι άσχημη, όπως κι αν τη δει κανείς, επισημαίνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "η πρόοδος είναι πρόοδος". Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015, η ανεργία μειώθηκε κατά 1,6 ποσοστιαία μονάδα.
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, μια σημαντική βελτίωση από τη μείωση κατά 4% που καταγράφηκε τον Μάρτιο, και αποτελεί την καλύτερη επίδοση εδώ και τρεις μήνες.
Σε ό,τι αφορά στις τιμές καταναλωτή, ο αποπληθωρισμός (σε εναρμονισμένη βάση) επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα τον Μάιο, στο -0,2% από το -0,4% τον Απρίλιο.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin