Οι οργανισμοί αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), ο οργανισμός διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), τα ΕΛΤΑ και ΟΣΕ είναι μερικές από τις εταιρείες που θα ενταχθούν στο νέο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Σύμφωνα με ένα από τα παραρτήματα που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, οι συγκεκριμένες εταιρείες θα μπουν σταδιακά υπό την ομπρέλα της Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο.
Κατά τον κ. Χουλιαράκη, οι εταιρείες θα μεταφερθούν άμεσα. Ο ίδιος υποστήριξε πως υπάρχουν και άλλες κρατικές εταιρείες που θα μεταφερθούν στο υπερ-Ταμείο, χωρίς να καταθέσει το σχετικό παράρτημα.
Ο αναπληρωτής υπουργός είπε επίσης, καταθέτοντας και σχετικό χαρτί ότι στις εταιρείες που θα ενταχθούν σε επόμενη φάση στο Ταμείο περιλαμβάνονται οι ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, η Κτιριακές Υποδομές και η ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και, λίγο αργότερα, τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε πως η τύχη των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ δεν έχει κριθεί και παραμένει σε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατέθεσε και το παράρτημα που περιλαμβάνει λίστα με ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που παραμένουν υπό τη διαχείρισή του, αλλά εκκρεμούν ακόμα στοιχεία για τα υπόλοιπα ακίνητα κ.λπ.
Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται πως υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, που ιδρύεται με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ, θα προωθείται πλέον το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Στον έλεγχο της νέας εταιρείας μεταβιβάζονται άνευ ανταλλάγματος τρεις άμεσες θυγατρικές και ιδρύεται μία καινούργια: το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ενώ ιδρύεται η Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ).