Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή Τατούλη στο ΣτΕ για το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

Σύμφωνα με την προσφυγή, το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις «ως προς την υπαγωγή του σε διαδικασία στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης», ενώ έχει και σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Προσφυγή Τατούλη στο ΣτΕ για το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και το εθνικό σχέδιο πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων προσέφυγε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Κορίνθου και Αργολίδος, δικηγόροι, γιατροί και επιχειρηματίες.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν οτι το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων είναι αντισυνταγματικό και αντίκειται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Σύνταγμα.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, η περιφέρεια Πελοποννήσου στερείται νόμιμων χώρων διάθεσης των απορριμμάτων και η απόρριψή τους γίνεται σε ανεξέλεγκτους χώρους και μη ασφαλείς για το περιβάλλον. Επιπλέον προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις «ως προς την υπαγωγή του σε διαδικασία στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης», ενώ έχει και σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v