Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποτάμι: Η κυβέρνηση να δουλέψει πάνω στα αιτήματα των αγροτών

Τα ρεαλιστικά αιτήματα των παραγωγών πρέπει να γίνουν αποδεκτά, ωστόσο οι μαξιμαλισμοί του παρελθόντος δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα, τονίζει το κόμμα.

Ποτάμι: Η κυβέρνηση να δουλέψει πάνω στα αιτήματα των αγροτών

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει έστω τώρα, να κάνουν κάτι που θα έπρεπε να έχουν κάνει από την εποχή που μοίραζαν αφειδώς υποσχέσεις: να κάτσουν και να δουλέψουν σοβαρά, πάνω σε όλα τα θεσμικά αιτήματα των παραγωγών, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς να αξιοποιήσουν το νέο εργαλείο της ΚΑΠ».

Την παραπάνω θέση διατυπώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του. Συμπληρώνει πως πρέπει «να ξεκαθαριστεί πρώτα απ' όλα ποιος πρέπει να είναι ο αποδέκτης όλων των μέτρων στήριξης που παρέχονται από την Ε.Ε., δηλαδή ποιος είναι ο «κατ’ επάγγελμα αγρότης».

Θα πρέπει επιτέλους να γίνει ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα.

Τα ρεαλιστικά αιτήματα των παραγωγών πρέπει να γίνουν αποδεκτά, ωστόσο οι μαξιμαλισμοί του παρελθόντος δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα. Η επιβολή των μέτρων δεν μπορεί να είναι ισοπεδωτική, εξισώνοντας όλους τους αγρότες και αντιμετωπίζοντάς τους ενιαία, αδιαφορώντας για την πολύ μεγάλη ανομοιογένεια που χαρακτηρίζει τον κλάδο.

Είναι εγκληματικό οι Έλληνες παραγωγοί να είναι τόσο πίσω σε σχέση με τους συναδέλφους τους, των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε., σε σχέση με την αξιοποίηση της νέας ΚΑΠ.

Αυτά απαιτούν σχέδιο και σοβαρή δουλειά. Αλλά η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει δείξει ότι και τα δύο είναι ασύμβατα με τον χαρακτήρα της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v