Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου για τις ελληνικές Ιπποδρομίες

Σήμερα ξεκινά το νέο ιπποδρομιακό στοίχημα με κούρσες από Αγγλία, Νότια Αφρική και Γαλλία. Στις 22 Ιανουαρίου η επιστροφή μετά από χρόνια των ελληνικών ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο. Εξοπλισμός σε 300 πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου για τις ελληνικές Ιπποδρομίες

Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ξεκινά η μεγάλη πρεμιέρα των ελληνικών ιπποδρομιών και ο παλμός της ιπποδρομιακής κοινότητας χτυπάει δυναμικά στο Μαρκόπουλο. Σήμερα, όμως, με ιπποδρομίες Αγγλίας, Νότιας Αφρικής και Γαλλίας ξεκινά η νέα πλούσια γκάμα στοιχηματισμού, που θα προσφέρει η θυγατρική του ΟΠΑΠ, η Ιπποδρομίες ΑΕ.

Προπονητές, αναβάτες και εν γένει η ιπποδρομιακή κοινότητα καθώς και όλη η ομάδα της Ιπποδρομίες ΑΕ είναι πανέτοιμοι για τις μεγάλες αναμετρήσεις που έρχονται στις κούρσες και θεωρούν δεδομένο ότι το κοινό του ιπποδρόμου όχι μόνο θα επιστρέψει στις κερκίδες αλλά και θα διευρυνθεί σημαντικά.

Ο αυξημένος πληθυσμός των αλόγων, ιδιαίτερα και μετά την πρωτοβουλία εισαγωγής 36 καθαρόαιμων και της δημοπρασίας τους από τον ΟΠΑΠ, το υψηλό θέαμα υγιούς και έντονου ανταγωνισμού, οι σύγχρονες ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις, η πιστή εφαρμογή των κανόνων που ορίζει το υπεύθυνο παιχνίδι και οι νέες στοιχηματικές επιλογές θα επαναφέρουν στο προσκήνιο το άθλημα και τη ζωή στην Ιπποδρομιακή Κοινότητα, η οποία θα ακμάσει ξανά.

Σήμερα, για πρώτη φορά θα δοθεί στους παίκτες μια σημαντική ευκαιρία που δεν είχαν μέχρι σήμερα: όχι μόνο να παρακολουθούν τα μεγάλα διεθνή ιπποδρομιακά γεγονότα της Αγγλίας και της Νότιας Αφρικής, αλλά και να στοιχηματίζουν απευθείας σε αυτά, διεκδικώντας έτσι υψηλά κέρδη.

Πώς θα γίνεται αυτό: Τα ποσά που θα συγκεντρώνονται από τους παίκτες στην Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό ποσό που στοιχηματίζεται στο εξωτερικό για την ίδια κούρσα (common pool), με αποτέλεσμα ο παίκτης στη χώρα μας να συμμετέχει στη διεκδίκηση σημαντικού ύψους κερδών. Είναι προφανές ότι αν το ποσό αυτών των ιπποδρομιών συγκεντρωνόταν αποκλειστικά από παίκτες στην Ελλάδα θα ήταν σαφώς μικρότερο, όπως και τα κέρδη που αναλογικά θα διανέμονταν στους νικητές.

Σε αυτή την κατηγορία θα προστεθούν σύντομα και οι Γαλλικές ιπποδρομίες, για τις οποίες προς το παρόν ο στοιχηματισμός πραγματοποιείται με βάση τα ποσά που συγκεντρώνονται από παίκτες στην Ελλάδα.

Εξοπλισμός σε 300 πρακτορεία

Ήδη περισσότερα από 300 πρακτορεία του ΟΠΑΠ υπέγραψαν και παρέλαβαν τον εξοπλισμό ειδικών αποκωδικοποιητών απαραίτητων για την προβολή στις οθόνες των αγώνων, των στατιστικών στοιχείων καθώς και όλου του πληροφοριακού υλικού για κάθε κούρσα. Στόχος είναι να διπλασιαστούν τα πρακτορεία που θα διαθέτουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό εντός του 2016. Ο στοιχηματισμός θα πραγματοποιείται μέσω των τερματικών με τα οποία ήδη παίζεται το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και ήδη στα 30 πιο εμπορικά πρακτορεία έχει τοποθετηθεί επιπλέον τερματικό, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα οι παίκτες.

Οι αλλαγές σε εγκαταστάσεις

Το προσωπικό της Ιπποδρομίες Α.Ε σε χρόνο ρεκόρ και πολύ νωρίτερα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις (βάσει με όσα προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης) πέτυχε να υλοποιήσει όλα όσα δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Η πρώτη και άμεση προτεραιότητα της Ιπποδρομίες Α.Ε. αποτελούσε η άρση των μακροχρόνιων προβλημάτων του στίβου των ιπποδρομιακών αγώνων.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη σημαντική παρέμβαση που γίνεται μετά το 2010, όπου είχε πραγματοποιηθεί η τελευταία συντήρησή του. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, προστέθηκαν 1.000 τόνοι ειδικής άμμου και αργίλου, κατόπιν εφαρμογής εξειδικευμένης τεχνικής και τοπογραφικής μελέτης. Μετά την άρτια υλοποίηση του πολύπλοκου αυτού έργου, σύμφωνα με τις ειδικές τεχνικές διαδικασίες, ο στίβος σήμερα έχει αναμορφωθεί πλήρως και η εικόνα του πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή του παρελθόντος.

Πρόκειται για μια καίρια παρέμβαση αναμόρφωσης και επανορθωτικής συντήρησης, η οποία ήταν απολύτως απαραίτητη για την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή όλων των ιπποδρομιών. Ήδη το πρώτο test event που πραγματοποιήθηκε κατέδειξε ότι ο στίβος είναι κατάλληλος για την πραγματοποίηση των αγώνων, δεδομένου ότι η άμμος είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και χωρίς ανωμαλίες.

Όμως οι εργασίες συντήρησης του στίβου δεν σταματούν εδώ. Στόχος της Ιπποδρομίες Α.Ε. είναι να προβεί στη συνολική αναδιαμόρφωση και συντήρηση του στίβου, όταν διακοπεί η αγωνιστική δραστηριότητα. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Εταιρίας και με την απαιτούμενη προετοιμασία, προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποκρατικοποίησης.

Λειτουργεί ο εσωτερικός στίβος έπειτα από έξι μήνες

Η Ιπποδρομίες Α.Ε ενεργοποίησε τον εσωτερικό στίβο για την καθημερινή προπόνηση και προετοιμασία των αλόγων.

Ο συγκεκριμένος στίβος, στον οποίο τα άλογα μπορούν να τρέχουν ανάποδα από την κανονική φορά, ήταν κλειστός για έξι μήνες και η όποια προπόνηση πραγματοποιούνταν στον παλαιό, ελαττωματικό στίβο αγώνων καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ειδικά την περίοδο που πραγματοποιούνταν όλες οι ειδικές εργασίες συντήρησης στον στίβο, η λειτουργία του έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να μη χαθεί ούτε μία ώρα προπόνησης. Μάλιστα τα φώτα του εσωτερικού στίβου είναι πλέον ανοιχτά μία ώρα νωρίτερα απ' ό,τι στο παρελθόν, στις 6:45 κάθε πρωί, ενώ ο στίβος ήταν ανοικτός και την Πρωτοχρονιά αλλά και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς την παραμικρή διακοπή, ανατρέπουν μέρα με τη μέρα την εικόνα εγκατάλειψης του κεντρικού κτιρίου. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής των εσωτερικών χώρων, του χώρου στοιχηματισμού, καθώς και οι αλλαγές στις καλωδιώσεις. Επιπλέον προχωρούν οι εργασίες για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού καθώς και της διαμόρφωσης πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v