Πέρασε από τη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς 124 βουλευτές ψήφισαν «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο. «Οχι» είπαν 55 βουλευτές, ενώ 51 ήταν απόντες.

Πέρασε από τη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, τα μεσάνυχτα της Τρίτης (22/12), το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη , το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, 124 βουλευτές ψήφισαν «Ναι», 55 «Όχι» και 51 απείχαν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει οριστικοποιήσει τις αλλαγές τις οποίες είχε ήδη προαναγγείλει, αποδεχόμενος προτάσεις που είχαν κατατεθεί τόσο από βουλευτές της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Την έντονη αντίθεσή τους για όλα τα άρθρα του Συμφώνου Συμβίωσης εξέφρασαν οι ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξουν τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά συνείδηση. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι στο άρθρο 12 διασφαλίζεται με ρητή διατύπωση ότι δεν αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης υιοθεσία ή τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Εξήγησε ακόμα ότι στο άρθρο 28 διευκρινίζεται ότι αφορά στη δυνατότητα απαλλαγής εκείνων που διαταράσσουν την κυκλοφορία για ασήμαντο διάστημα και για λόγους ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε δεκτή την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά στην παρά φύση ασέλγεια, τονίζοντας ότι «η κατάργησή της δεν αφήνει κανένα κενό αξιοποίνου» καθώς, όπως είπε, καλύπτεται ποινικά από άλλα άρθρα όπως αυτά που αφορούν αποπλάνηση ανηλίκων, μαστροπεία και πορνογραφία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v