Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη σε Βέροια και Ηρακλή με την κατηγορία του ύποπτου για χειραγώγηση, για το φετινό τους παιχνίδι στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).
Πάντως όπως έχει φανεί και στο παρελθόν αυτές οι αναφορές έρχονται από εταιρεία που ελέγχει τον στοιχηματισμό ανά τον κόσμο και ανάλογα με τα ποσά που ποντάρονται, δίνει «χαρκτηρισμούς» στα παιχνίδια.
Γι' αυτό άλλωστε και στο παρελθόν δεν έχει αποδειχθεί για κανένα ματς ότι ήταν χειραγωγημένο.
Για τους ίδιους λόγους ασκήθηκε δίωξη σε ακόμα τρεις ομάδες, τις Αναγέννηση Καρδίτσας (για δύο ματς), Αχαρναϊκό και Κασσιόπη (για τα ματς Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 0-1 για το Κύπελλο και Κασσιόπη – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 για τη Football League), ενώ ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε δίωξη σε ακόμα τέσσερις ομάδες της Football League.
Τον Εργοτέλη (για δύο ματς), τον Απόλλωνα Σμύρνης (για άλλα δύο), τη Ζάκυνθο και τον Παναγιάλειο.
Οι συγκεκριμένες διώξεις αφορούν στα παιχνίδια Κυπέλλου, Ζάκυνθος – Εργοτέλης 2-2 και Απόλλων Σμύρνης – Παναιγιάλειος 3-1, καθώς και στην αναμέτρηση της Football League, Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης 3-0.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
1.Ο τακτικός υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη σε βάρος των:
-ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας και Νέος Αχαρναϊκός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Αναγέννηση Καρδίτσας-Νέος Αχαρναϊκός 0-1 της 27/10/2015).
-ΠΑΕ Βέροια και Ηρακλής για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Super League Βέροια-Ηρακλής 0-0 της 23/11/2015).
-ΠΑΕ Κασσιόπη και Αναγέννηση Καρδίτσας για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Football League Κασσιόπη-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 της 18/10/2015).
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin2.Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη σε βάρος των:
-ΠΑΕ Ζάκυνθος και Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Ζάκυνθος-Εργοτέλης 2-2 της 27/10/2015).
-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και Παναιγιάλειος για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1 της 27/10/2015).
-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Football League Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 3-0 της 8/11/2015).