«Να είναι σίγουροι στην κυβέρνηση ότι αν τελικά ισχύσει το μέτρο της φορολόγησης, θα μας μάθουν και από την ανάποδη πλευρά», υποστηρίζει η ομοσπονδία των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) του ΟΠΑΠ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «μετά το τέλος της συνάντησής μας, και στη διάρκεια της αναζήτησης πληροφοριών, όλες οι ενδείξεις που αποκομίσαμε, από αρκετές πλευρές, δημοσιογραφικές και πολιτικές, κάνουν λόγο για σίγουρη επιβολή του μέτρου φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών».
«Αν τελικά παρθεί οριστική απόφαση από την κυβέρνηση για τη φορολόγηση, θα είναι επικίνδυνα αρνητικό για τον κλάδο, μας βρίσκει φυσικά αντίθετους, μας βάζει απέναντι από την κυβέρνηση και οι αντιδράσεις μας θα είναι σκληρές. Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ για να εξετάσει τους τρόπους αντίδρασης».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «εξηγήσαμε στον υπουργό με επιχειρήματα και αποδείξαμε με στοιχεία και αριθμούς ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην είσπραξη των εσόδων για την κυβέρνηση και συνάμα θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στις εισπράξεις μας, με συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός πρακτορείων που είναι ήδη στο όριο και κάτω της βιωσιμότητας να αναγκαστεί να κλείσει».
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ, «ο υπουργός ζήτησε πρόσθετα και αναλυτικότερα στοιχεία -άμεσα- που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μας και για τα οποία δεσμευτήκαμε ότι θα τα έχει λίγες ώρες μετά τη συνάντησή μας. Τα στοιχεία τα ζήτησε για να τα προωθήσει στο υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο, όπως μας είπε, παρότι θα περίμενε κανείς τα στοιχεία αυτά να τα έχει ζητήσει με τις πρώτες έγγραφες προειδοποιήσεις μας. Θέλουμε να πιστεύουμε στην καλή πρόθεση του κ. Αλεξιάδη, όσον αφορά στην αναζήτηση πρόσθετων οικονομικών στοιχείων, και όχι σε προσχηματικό τρόπο, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος από την πλευρά του».
Ο υπουργός επίσης «μας δήλωσε ότι δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για την επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια και ότι υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες συζητούνται με τους δανειστές σαν ισοδύναμο μέτρο».