Πληρώθηκαν τα 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ

Κατεβλήθησαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα 3,2 δισ. ευρώ για ομόλογο που έληγε σήμερα.

Πληρώθηκαν τα 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ

Η Ελλάδα κατέβαλε την πληρωμή ύψους 3,2 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για ομόλογο που έληγε σήμερα, χρησιμοποιώντας χρήματα από την πρώτη δόση του νέου δανείου το οποίο εγκρίθηκε χθες, δήλωσε στο Reuters ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Η πληρωμή έγινε, τα κεφάλαια είναι καθ' οδόν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters.

Η Αθήνα έλαβε την πρώτη δόση του νέου δανείου σήμερα, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε χθες ο ESM για το νέο πακέτο διάσωσης ύψους έως 86 δισ. ευρώ.

Η πρώτη εκταμίευση αναλογεί σε 13 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 12 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρεών, μεταξύ των οποίων το δάνειο-γέφυρα και ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.

Η πρώτη δόση καταβλήθηκε σε μετρητό. Άλλα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εστάλησαν σε ειδικό λογαριασμό με τη μορφή τίτλων του ESM.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v