Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bild: Κυβέρνηση τεχνοκρατών ζητά το ΔΝΤ (upd)

Δυσπιστία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ από το ΔΝΤ. Δεν πιστεύουν ότι θα μπορέσει να σταθεί ως κυβέρνηση για πολύ, ενώ ζητούν επανάληψη του μοτίβου της κυβέρνησης Παπαδήμου, γράφει η εφημερίδα Bild. Διαψεύδει το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Μ. Ιγνατίου.

Bild: Κυβέρνηση τεχνοκρατών ζητά το ΔΝΤ (upd)

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild το ΔΝΤ έκανε στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων πρόταση για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ ζητά εγγυήσεις για την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων. Και στα πλαίσια αυτής της λογικής το ΔΝΤ θα ήθελε να δει τεχνοκράτες στην κυβέρνηση, όπως το 2011, οπότε προσωρινά είχαν αναλάβει μη κομματικά στελέχη κάποια υπουργεία υπό την καθοδήγηση του κ. Παπαδήμου.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε στην Bild: «Δεν πιστεύουμε ότι ο Σύριζα μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τους εμπιστευόμαστε».

Μία ακόμα απαίτηση του ΔΝΤ, είναι να συμφωνήσουν όλα τα ελληνικά κόμματα στις προτάσεις για τη λιτότητα. Το βασικό ζήτημα πίσω από αυτήν την απαίτηση είναι ότι η πλειοψηφία του Α. Τσίπρα δείχνει, σύμφωνα με την άποψη του ΔΝΤ, να εξαφανίζεται σιγά σιγά. 

Ωστόσο σύμφωνα με tweet του Μ. Ιγνατίου το ΔΝΤ διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v