Ζήτημα παροχής του ELA εγείρει και πάλι ο Βάιντμαν

Ο Γιενς Βάιντμαν εξέφρασε και πάλι ανησυχία για την συνεχιζόμενη ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA, στην τηλεδιάσκεψη αυτής της εβδομάδας.

Ζήτημα παροχής του ELA εγείρει και πάλι ο Βάιντμαν

Ο επικεφαλής της Bundesbank, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ομολόγους του στην ΕΚΤ αυτήν την εβδομάδα, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με την συνεχιζόμενη παροχή χρηματοδότησης μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Έχει καταστήσει σαφείς τις ανησυχίες του από την αρχή», σημείωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο Γιενς Βάιντμαν είχε εγείρει και πάλι το ζήτημα αυτήν την εβδομάδα σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους άλλους διοικητές των τραπεζών της ευρωζώνης.

Ως πρόεδρος της Bundesbank, ο Βάιντμαν είναι μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, που πραγματοποιεί καθημερινά τηλεδιασκέψεις προκειμένου να συζητήσει την αύξηση του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να περιορίσει την χρηματοδότηση αν υπάρξει απόφαση με πλειοψηφία δυο τρίτων.

Αν και ο Βάιντμαν έχει προειδοποιήσει κατά της χρήσης αυτού του είδους χρηματοδότησης για την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών από τον Φεβρουάριο, ωστόσο αυτή η τελευταία του παρέμβαση, την ώρα που η Ελλάδα πλησιάζει επικίνδυνα στην χρεοκοπία, σηματοδοτεί μια πιο οργανωμένη προσπάθεια να περιοριστεί η χρηματοδότηση, σχολιάζει το Reuters.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v