«Μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, μελετάμε την επαναδραστηριοποίηση του IFC στην Ελλάδα. Έχουμε σχέσεις με πολλές ελληνικές εταιρείες τις οποίες τις έχουμε υποστηρίξει στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, αντιπρόεδρος του IFC, του επενδυτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά από συνάντηση στην Αθήνα με τον υφυπουργό ανάπτυξης Ν. Μηταράκη.
«Αυτή τη στιγμή μελετάμε το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε και τις ελληνικές εταιρείες στο εσωτερικό της χώρας, να υποστηρίξουμε την ελληνική οικονομία, να υποστηρίξουμε ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, να φέρουμε ρευστότητα στην αγορά και να βρούμε τρόπους με τους οποίους να δουλέψουμε με τις ελληνικές Τράπεζες και επίσης με την ελληνική κυβέρνηση για να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Τσιτσιράγκος.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Πρόκειται, σημείωσε ο υφυπουργός, για μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε επί Υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη. Αυτή την προσπάθεια τη συνεχίσαμε επί Υπουργίας Νικόλα Δένδια ο οποίος απέστειλε και τη σχετική επιστολή πρόσκλησης στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και σήμερα συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση.
Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, το IFC έχει στο παρελθόν χρηματοδοτήσει μ' επιτυχία τις δραστηριότητες πολλών ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της μέσης Ανατολής, περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται το IFC. «Ζητάμε από το IFC, η χώρα μας να ξαναγίνει στην πράξη πάλι χώρα λειτουργίας και να δανειοδοτηθούν ή να δοθούν κεφάλαια σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα», σημείωσε.
Η στήριξη των συγκεκριμένων Οργανισμών στις ελληνικές επιχειρήσεις δε θα συμβάλλει απλά και μόνο στην αύξηση της ρευστότητας. Θα δημιουργήσει ευρύτερες συνέργειες, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα μας, θα συμβάλλει στην προσπάθειά μας ν' αναδείξουμε ξανά την Ελλάδα σαν ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, κατέληξε ο υφυπουργός.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin