Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη

Εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ. Ο Ν. Μαζιώτης χειρουργείται καθώς κατά τη σύλληψή του τραυματίστηκε. Στη συμπλοκή τραυματίστηκαν επίσης δύο τουρίστες κι ένας αστυνομικός.

Σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη

Τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη κατάφερε η ελληνική αστυνομία. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκανε έρευνες στην περιοχή για τον συγκεκριμένο καταζητούμενο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών.

Με βάση το Mega, ο κακοποιός φαίνεται να εισήλθε σε κατάστημα στο Μοναστηράκι, αλλά έγινε αντιληπτός. Οι άνδρες της αστυνομίας ανέμεναν τον Μαζιώτη να εξέλθει του καταστήματος και κατόπιν του ζήτησαν να παραδοθεί.

Εκείνος αρνήθηκε και τράβηξε πιστόλι με το οποίο έριξε κατά του αστυνομικού, ο οποίος όμως φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Τραυματίστηκε στον μηρό και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο τρομοκράτης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών και τραυματίστηκε στον δεξί αγκώνα, ενώ αμέσως μετά μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Σοβαρά τραυματισμένος

Ο Νίκος Μαζιώτης οδηγήθηκε στο χειρουργείο, καθώς το τραύμα του κρίθηκε σοβαρό. Η ορθοπαιδική επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι ώρες. Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό, που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.

Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο. Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, θα νοσηλευθεί σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο κρατουμένων, κάτω από δρακόντεια φρούρηση, στον 8ο όροφο του νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία «ΘΗΣΕΑΣ» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα στη συμβολή Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών. Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό από σφαίρα.

Μαρτυρίες από αυτόπτες

Σύμφωνα με περαστικούς που παρακολούθησαν τη συμπλοκή της αστυνομίας με τον καταζητούμενο, ήταν περίπου 12:40 το μεσημέρι όταν ακούστηκαν 4-5 πυροβολισμοί, στην οδό Μητροπόλεως. Δίπλα σε έναν άντρα που ήταν πεσμένος κάτω, γεμάτος αίματα (πιθανότατα ο Μαζιώτης) ήταν ένας χτυπημένος αστυνομικός. Στην περιοχή επικρατούσε χάος, με δεκάδες αστυνομικούς και σειρήνες από περιπολικά.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Real.gr- ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v