Στις καλένδες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν «κολλήσει» οι προσλήψεις προσωπικού, που θα καλύψουν βασικές ανάγκες στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Πρόκειται για περίπου 650 άτομα που θα στελεχώσουν κενές θέσεις στις εταιρείες ΣΤΑ.ΣΥ. και Ο.ΣΥ.
Όμως, παρότι οι φάκελοι με τα αιτήματα έχουν κατατεθεί στο ΥΠΟΜΕΔΙ εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει δοθεί η απαραίτητη έγκριση προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό πρόκειται να προσληφθούν 450 άτομα στην εταιρεία «Οδικές Συγκοινωνίες», που θα καλύψουν θέσεις οδηγών και τεχνιτών. Στην εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες» προγραμματίζεται να προσληφθούν 200 εργαζόμενοι σε θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών, ελεγκτών εισιτηρίων και τεχνικού προσωπικού.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για τις συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν δώσει τις εγκρίσεις τους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος, όμως εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία. Σε μια εποχή που οι προσλήψεις προσωπικού σε εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο γίνονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, απαιτούνται μία σειρά από εγκρίσεις...
Οδηγοί και τεχνίτες
Πάντως ειδικά στην περίπτωση της εταιρείας «ΣΤΑΣΥ», η οποία έχει πλέον περάσει σε λειτουργική κερδοφορία και δεν επιδοτείται από το Δημόσιο, το κόστος του προσωπικού που θα προσληφθεί θα καλύπτεται από τα έσοδα της εταιρείας.
Αναλυτικότερα στις «Σταθερές Συγκοινωνίες», δηλαδή σε λεωφορεία και τρόλεϊ πρόκειται να προσληφθούν 450 εργαζόμενοι, 330 σε θέσεις οδηγών και 120 τεχνίτες. Στην ΣΤΑΣΥ, δηλαδή σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, πρόκειται να προσληφθούν 200 άτομα, τα οποία θα καλύψουν κενά που υπάρχουν σε θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών, ελεγκτών εισιτηρίων και τεχνικού προσωπικού. Κατά κύριο λόγο οι προσλήψεις θα αφορούν υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ενισχυμένη μοριοδότηση για το προσωπικό που απολύθηκε από την εταιρία το 2009, μετά από παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Αύξηση επιβατών και εσόδων
Σήμερα οι ανάγκες της ΣΤΑΣΥ καλύπτονται με δυσκολία, αφού έχουν ανοίξει πολλοί νέοι σταθμοί στο μετρό, χωρίς όμως να αυξηθεί το προσωπικό της. Όμως το θετικό είναι ότι η εταιρεία εξακολουθεί να παρουσιάζει αύξηση στην επιβατική κίνηση και στις πωλήσεις της.
Κατά πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν τις επόμενες μέρες, με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων τετραμήνου, καταγράφεται μία αύξηση 5% στην επιβατική κίνηση και 10% στις πωλήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, το οποίο είναι απολύτως συγκρίσιμο καθώς ίσχυε ήδη το ενιαίο μισθολόγιο. Τα έσοδα της εταιρείας τονώνονται και από την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αύξηση της διαφήμισης. Ωστόσο δεν έχει αποδώσει καρπούς ακόμη το σχέδιο της διοίκησης για branding των σταθμών. Παρότι έχει δοθεί η σχετική δυνατότητα, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ακόμη από την αγορά.
Wi-Fi στους σταθμούς
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΣτο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες η ΣΤΑ.ΣΥ. ανακοίνωσε χθες ότι το επιβατικό κοινό έχει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε επτά επιλεγμένους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Συγκεκριμένα, στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Ομόνοια, Πειραιάς, Νερατζιώτισσα και Δουκίσσης Πλακεντίας, οι επιβάτες έχουν, πλέον, τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω Wi- Fi στους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών και τις αποβάθρες.
Στο σχέδιο της εταιρείας είναι ως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει καλύψει το σύνολο των σταθμών. Η κάλυψη θα γίνει ανά ομάδες σταθμών, σταδιακά.