Μηταράκης: Συναντήσεις με πρέσβεις Κίνας και ΗΑΕ

Με τον νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Μηταράκης: Συναντήσεις με πρέσβεις Κίνας και ΗΑΕ
O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα με στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zou Xiaoli και με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sultan Mohamed Majed Alali.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα με τους νέους Πρέσβεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίοι μόλις χθες επέδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συζητήσαμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Η άμεση συνάντηση μας αντανακλά τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις των δύο κρατών, ειδικά μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα το 2013.

Συζητήσαμε, την επικείμενη επίσκεψη μου τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο, όπου θα συναντηθώ με την Κινεζική Κυβέρνηση και με τους εκπροσώπους σημαντικών κινεζικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχω την δυνατότητα να συζητήσω την υπό διαπραγμάτευση Επενδυτική Συμφωνία ΕΕ-Κίνας.

Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαιώθηκαν οι άριστες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της χώρας μας με τα Εμιράτα και οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών μας σχέσεων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο σημαντικές Εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα το 2013 και αναμένουμε περαιτέρω θετικές εξελίξεις».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v