Αποσύρεται η τροπολογία για εξαίρεση ναυτιλιακών

Μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση αποσύρει την τροπολογία που προβλέπει εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες για κατόχους μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών.

Αποσύρεται η τροπολογία για εξαίρεση ναυτιλιακών

Απέσυρε την επίμαχη διάταξη που απάλλασσε από την υποχρέωση δήλωσης στα πόθεν έσχες τυχόν μετοχών σε ναυτιλιακές εταιρείες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Εξηγώντας, όμως, το σκεπτικό της εισαγωγής της σε πρώτη φάση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την επαναφέρει στο μέλλον με άλλη μορφή και όχι ως τροπολογία, καθώς παραδέχθηκε πως αυτό ήταν λάθος.

Ο υπουργός επιχείρησε μία ιστορική και νομική αναδρομή για το πώς η Πολιτεία μεταχειρίζεται ευνοϊκά τις ναυτιλιακές εταιρείες για εθνικούς λόγους, αναφέροντας σειρά νόμων που προβλέπουν μειωμένες εισφορές, ευνοϊκούς όρους για την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο, ελάχιστο κεφάλαιο, απαλλαγές φόρων και τελών, απαλλαγές φόρου μεταβίβασης μετοχών κ.ά.

Αναφέρθηκε ακόμα στην προστασία επενδύσεων κεφαλαίων εξωτερικού και σε παραγωγικές επενδύσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και σε νηολογημένα υπό ελληνική σημαία πλοία, καθώς και στο σκεπτικό οι αυξήσεις κεφαλαίου να γίνονται ευκολότερα και ταχύτερα. Μίλησε για εναρμόνιση των διατάξεων του περιουσιολογίου, υποστηρίζοντας πως αυτό αποδεικνύει τη μη ύπαρξη υπόγειας διαδρομής και εύνοιας σε κανέναν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v