Απαγορεύεται το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Από 1η Ιανουαρίου 2014, το ελαιόλαδο στα εστιατόρια θα σερβίρεται μόνο σε σφραγισμένα μπουκάλια μιας χρήσης. Απαγορεύονται τα μπολ και άλλες συσκευασίες, όπου σέρβιραν και χύμα λάδι.

Απαγορεύεται το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια
Σε μπουκάλια μιας χρήσης, τα οποία μάλιστα θα πρέπει να είναι σφραγισμένα, θα σερβίρεται το ελαιόλαδο στα εστιατόρια από την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία. Με την απόφαση αυτή, τα μπολ και άλλου είδους συσκευασίες όπου μπορούσε να τοποθετείται και χύμα ελαιόλαδο απαγορεύονται.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε από 15 χώρες-μέλη, συμπεριλαμβανομένων των κύριων ελαιοπαραγωγών χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Απλώς προστατεύουμε τους καταναλωτές. Καθιστούμε σαφές ότι όταν θέλεις να έχεις ελαιόλαδο συγκεκριμένης ποιότητας στο τραπέζι, τότε θα πρέπει να παίρνεις ακριβώς αυτό για το οποίο πληρώνεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Olivier Bailly.

«Ο κανόνας αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας στήριξης της βιομηχανίας ελαιολάδου στην Ε.Ε., που παλεύει με τις χαμηλές τιμές. Οι περισσότεροι παραγωγοί είναι οι ίδιες χώρες του Νότου που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση», σχολιάζουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v