Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινέζικο ενδιαφέρον για Ελ. Βενιζέλος, αεροδρόμια

Συνάντηση με τους επικεφαλής του κινέζικου Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management είχε, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Κινέζικο ενδιαφέρον για Ελ. Βενιζέλος, αεροδρόμια
Συνάντηση με τους επικεφαλής του κινέζικου Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη σε διάστημα ενός μήνα, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τους σε cargo και logistics.

Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η εταιρία του αεροδρομίου του Shenzhen, η οποία διαχειρίζεται ένα ταχέως αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Κίνας, με κίνηση που προσεγγίζει τα 30 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ διακινούνται 828 χιλιάδες τόνοι εμπορεύματα.

Το αεροδρόμιο αποτελεί τη βάση της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας Shenzhen Airline, που είναι μέλος της Star Alliance από τον Νοέμβριο του 2012. Η εταιρία του αεροδρομίου Shenzhen Airport είναι εισηγμένη στο τοπικό χρηματιστήριο από το 1998.

Η Friedmann Pacific Asset Management ltd. είναι εταιρία επενδύσεων
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinμε σημαντική παρουσία σε έργα υποδομών και σε μισθώσεις αεροσκαφών.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών από τη ΝΑ. Ασία, και ειδικότερα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας και Κίνας. Η κοινοπραξία διαμορφώνει αυτήν την περίοδο το επιχειρηματικό της σχέδιο και ετοιμάζεται για τη διαμόρφωση της πρότασής της.

Επισημαίνεται ότι ήδη από την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα οι επενδυτές εξέφρασαν την επιθυμία τους να εκδηλώσουν επίσημο ενδιαφέρον όταν θα ξεκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόθεσή τους είναι να εξασφαλίσουν και το ποσοστό που κατέχει σήμερα η Hochtief.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v