Tσίπρας: Γκάνγκστερ οι Ευρωπαίοι του Βορρά

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την Κύπρο. "Οι μισοί είναι γκάνγκστερ και οι άλλοι μισοί, του ευρωπαϊκού Νότου, είναι φοβισμένοι και παραδομένοι".

Tσίπρας: Γκάνγκστερ οι Ευρωπαίοι του Βορρά
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την Κύπρο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε ότι η Κύπρος αποτελεί συστημικό κίνδυνο, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε: "Αφού αποτελεί συστημικό κίνδυνο, πώς αποφασίσανε αυτά που αποφασίσανε;". Και σημείωσε: "Η απόφαση της Παρασκευής είναι χαρακτηριστική των στόχων, των προθέσεων και του κυνισμού των δυνάμεων που σήμερα ηγούνται στην ευρωζώνη".

Με αφορμή την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναρωτήθηκε "αν είναι ανίκανοι ή έχουν άλλους σκοπούς" ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Κατά την άποψή μου δεν είναι ανίκανοι. Είναι γκάνγκστερ. Είναι κυνικοί και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια πολιτική αποικιοποίησης του ευρωπαϊκού Νότου.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι μισοί είναι γκάνγκστερ, οι άλλοι μισοί, οι εκπρόσωποι των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, είναι φοβισμένοι και παραδομένοι".

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ανοησίες τις αναφορές του Γ. Στουρνάρα
χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργού Οικονομικών για όσα έγιναν στο Eurogroup της Παρασκευής, λέγοντας: "Το μόνο που είχε να διαμηνύσει χτες ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας προς τους Κυπρίους ήταν “Υποκύψτε και μάλιστα, εντός ωρών, γιατί αλλιώς θα συντριβείτε εσείς, ενώ εμείς στην Ελλάδα έχουν σχέδιο”».

"Ο κ. Στουρνάρας ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τις απειλές και τους εκβιασμούς του Β. Σόιμπλε προς τους Κυπρίους",
είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Αν ήταν ο Β. Σόιμπλε χθες στην ελληνική βουλή, ίσως να ήταν πιο ευγενικός απέναντι στην Κύπρο από ό,τι ο κύριος Στουρνάρας".

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε βολές και κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι "έξι μέρες τώρα είναι κρυμμένος και δεν έχει τολμήσει να ψελλίσει ούτε μία κουβέντα για το “όχι” των Κυπρίων".

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinτόνισε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλήρως τις συνέπειες που θα υποστεί η Κύπρος αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του eurogroup.

Θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις και για την Ελλάδα αφού υπάρχουν ελληνικές τράπεζες και καταθέσεις στην Κύπρο. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει μελέτη από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον αντίκτυπο ενός πιθανού κυπριακού "κουρέματος".

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της Κύπρου τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες με μια μορφή εσωτερικού δανεισμού, ένα λαϊκό ομόλογο, ενώ υπάρχουν και οι πόροι των ασφαλιστικών ταμείων. Η Κύπρος έχει το πλεονέκτημα των ορατών εσόδων από το φυσικό αέριο, είπε ο κ. Δραγασάκης.



ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο