Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΗΜΑΡ: Τι λέει για τη ρύθμιση δανείων νοικοκυριών

Πρωταρχικό μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής, τονίζει η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των συνολικών παρουσών εισοδημάτων.

ΔΗΜΑΡ: Τι λέει για τη ρύθμιση δανείων νοικοκυριών
Η ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης συνευθύνης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας ότι  πρωταρχικό μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής.

Το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των συνολικών παρουσών εισοδημάτων των νοικοκυριών, ενώ για τους ανέργους πρέπει να υπάρξει περίοδος χάριτος, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
 
Περικοπή των δανείων πρέπει να γίνει με τον ορισμό ενός ορίου κέρδους πάνω από το αρχικό δάνειο και με τον συνυπολογισμό του εισοδήματος των νοικοκυριών. Η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών (πρώτη με προσωπική η οικογενειακή διαβίωση) έως το 2016 πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη.

Στόχος πρέπει να είναι μια βιώσιμη διαδικασία αποπληρωμής
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinώστε τα νοικοκυριά να διατηρήσουν τις ιδιοκτησίες, οι τράπεζες να ξεφύγουν από τον κίνδυνο των κόκκινων δανείων και η οικονομία να ενισχυθεί μέσω της αύξησης της κατανάλωσης, καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v