Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία:Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει για τη δόση

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με Γερμανό βουλευτή.

Γερμανία:Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει για τη δόση
Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των συντηρητικών, Grosse-Broemer, ο οποίος δήλωσε πως το συντηρητικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ είναι βέβαιο ότι το θέμα θα λάβει την έγκριση της Bundestag.

«Θέλουμε να το κάνουμε στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Grosse-Broemer, μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξος
ότι οι συντηρητικοί και οι ελευθεροδημοκράτες θα εξασφαλίσουν πλειοψηφία.

Ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των βασικών κομμάτων αύριο για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του eurogroup, κατά την οποία αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση της Bundestag προτού μπορέσει να εγκρίνει επισήμως μια απόφαση της ευρωζώνης για το ξεπάγωμα των δόσεων προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Bild: Αποφυγή χρεοκοπίας θέλει η Γερμανία

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας (CDU/CSU-FDP) θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει ελληνική χρεοκοπία και είναι πρόθυμος να εγκρίνει επιπλέον 14 δισ. ευρώ για την χώρα, υποστηρίζει η Bild σε δημοσίευμα της.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ελληνική χρεοκοπία πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που δόθηκαν στην Αθήνα είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, σημειώνει.

Υπενθυμίζει ότι το στέλεχος της ΕΚΤ Joerg Asmussen δήλωσε την Κυριακή πως η Ελλάδα θα χρειαστεί πιθανότατα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης καθώς οι προσδοκίες για έξοδο στις αγορές το 2015/2016 δείχνουν μη ρεαλιστικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v