Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερό: Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ

Την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Γαλλικών Επιχειρήσεων.

Ερό: Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ
Την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έναρξης του θερινού προγράμματος του Συνδέσμου Γαλλικών Επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για ανολοκλήρωτο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως μεταδίδει το skai.gr. 

«Βραχυπρόθεσμα, είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ενισχυμένους μηχανισμούς σταθερότητας για τους εταίρους μας στο Νότο» δήλωσε ο Ζαν Μαρκ Ερό.

Μάλιστα, τόνισε ότι «προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε τραπεζική ένωση.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι ακόμα ανολοκλήρωτο, συμπληρώνοντας ότι η Γαλλία δεν επιθυμεί να πάρει το ρίσκο μιας αποτυχίας του.

Σύμφωνα με το γάλλο πρωθυπουργό, η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, αποτελεί προτεραιότητα, ώστε αυτές να ωφεληθούν από την ενιαία αγορά.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΌπως είπε χαρακτηριστικά, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πρέπει να ενδυναμωθεί υπό μία προϋπόθεση: ότι αυτό θα συμβεί με την συμμετοχή των πολιτών. Το θέμα είναι πολύ λεπτό για τη Γαλλία και η εμβάθυνση πρέπει να είναι δημοκρατική. Σε αυτό δε θα κάνουμε εκπτώσεις.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v