ΕΛΤΑ-ΕΛΒΟ: Ανοιξε ο δρόμος για την πώληση

Με απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του κράτους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και στην ΕΛΒΟ.

ΕΛΤΑ-ΕΛΒΟ: Ανοιξε ο δρόμος για την πώληση
Με απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του κράτους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Μετά από συνεδριάση, υπό τον Γιάννη Στουρνάρα αποφασίστηκε «η πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΤΑ, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου (Μετοχές ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων».

Για το λόγο αυτό παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., «να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των Μετοχών ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της ΕΑΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η ως άνω πώληση».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε αποφασισθεί από την διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποίησεων και η πώληση του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου.

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ- Η ανακοίνωση

"Η απόφαση εξπρές της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή το βράδυ «του φονιά», να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ, συνιστά Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

"Η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως των ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορούσε να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

Παράλληλα εκτιμά ότι "αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν προπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, πολλαπλασιάζοντας τις απέραντες στρατιές των ανέργων".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ, τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν νομιμοποιεί και δεν θα αναγνωρίσει ως τετελεσμένα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v