Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nowotny: Η Ελλάδα δεν έχει απεριόριστο χρόνο

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση ως προς το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο Ewald Nowotny, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα «δεν έχει απεριόριστο χρόνο».

Nowotny: Η Ελλάδα δεν έχει απεριόριστο χρόνο
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση ως προς το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο Ewald Nowotny, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα «δεν έχει απεριόριστο χρόνο». Τόνισε την ανάγκη για συνολική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι σε αυτό το επίπεδο καταγράφεται στασιμότητα.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο στην Ελλάδα» δήλωσε ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης συμπληρώνοντας πως η χώρα μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες της μόνο με έξωθεν στήριξη. Εξέφρασε την ελπίδα του για «εποικοδομητικό διάλογο» της Αθήνας με την Τρόικα και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει κινητικότητα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο κ. Nowotny εξέφρασε τη θέση του και για τις επόμενες κινήσεις της ευρωτράπεζας. «Περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, κατά τη άποψή μου, δεν θα είχε μεγάλο αποτέλεσμα» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ειλικρινά, νομίζω ότι στο μηδενικό επίπεδο, το εάν χρησιμοποιείται το επιτόκιο καταθέσεων δεν εξαρτάται από τις οικονομικές προοπτικές. Είναι περισσότερο ερώτημα ευρύτερης αποστροφής του κινδύνου που υπάρχει στην αγορά»
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v