ΔΕΠΑ: Κατατέθηκαν 17 φάκελοι στο διαγωνισμό

Δεκαεπτά επενδυτές από 12 τουλάχιστον χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

ΔΕΠΑ: Κατατέθηκαν 17 φάκελοι στο διαγωνισμό
Δεκαεπτά επενδυτές από 12 τουλάχιστον χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.».

Η Κυβέρνηση, με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να προβεί στην πώληση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον Όμιλο ΔΕΠΑ, με εξαίρεση ποσοστό συμμετοχής 34% στον ΔΕΣΦΑ το οποίο θα παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο.

Η ΔΕΑΑ εξουσιοδότησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τη διαδικασία πώλησης της συμμετοχής στον Όμιλο ΔΕΠΑ.

Η Διεθνής Διαγωνιστική Διαδικασία, ξεκίνησε με την Πρόσκληση για την Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος η οποία ολοκληρώθηκε ένα μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο Όμιλος ΔΕΠΑ δραστηριοποιείται μέσω της μητρικής εταιρίας ΔΕΠΑ Α.Ε. στη χονδρική πώληση, εμπορία και προμήθεια φυσικού αερίου σε μεγάλους πελάτες. Μέσω του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ο Όμιλος ΔΕΠΑ έχει την ιδιοκτησία και διαχείριση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς αερίου υψηλής πίεσης καθώς και των εγκαταστάσεων επαναεριοποίησης υγρού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Μέσω της συμμετοχής, με ποσοστό 51%, στις εταιρίες διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου (ΕΠΑ), ο Όμιλος ΔΕΠΑ έχει παρουσία στον τομέα της διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου σε οικιακούς πελάτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Όμιλος ΔΕΠΑ συμμετέχει εν δυνάμει σε σημαντικά διεθνή έργα διασύνδεσης, όπως ο αγωγός διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας (IGI), ο αγωγός διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) και ο αγωγός SouthStream.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, ώρα 19.00 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ.

Ενδιαφέρον εξεδήλωσαν 17 επενδυτές από 12 τουλάχιστον χώρες οι 7 εκτός Ευρωζώνης. Κατ’ αρχήν ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ ξεχωριστά αλλά και τον Όμιλο ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.

Το μέγεθος και η ποιότητα του ενδιαφέροντος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία εισέρχεται πραγματικά σε μια νέα φάση οικονομικών εξελίξεων, καθώς και επιβράβευση των προσπαθειών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίαση του, θα αξιολογήσει την εκπλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων και θα ανακοινώσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλλουν ενδεικτικές προσφορές.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους προεπιλεγούν, θα υπογράψουν το σχετικό Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας ώστε να λάβουν το Ενημερωτικό Δελτίο καθώς και τα έγγραφα για την υποβολή Ενδεικτικών Προσφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v