ΕΒΕΑ: Το νέο μνημόνιο δεν αποτελεί πανάκεια

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι το νέο μνημόνιο περιέχει «τραγικά λάθη» και δεν θα αποτελέσει πανάκεια, ούτε θα οδηγήσει αυτόματα στην σωτηρία, προσθέτοντας ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

ΕΒΕΑ: Το νέο μνημόνιο δεν αποτελεί πανάκεια
«Η Βουλή των Ελλήνων επέλεξε να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και τα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν, καθώς και το PSI, παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι εκπρόσωποι της τρόικας που επέβαλε το Μνημόνιο, ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που συμφώνησε σε αυτό και ανέλαβε να το εφαρμόσει, αναγνωρίζουν ότι περιέχει τραγικά λάθη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Παραδέχονται ότι δίνεται υπερβολική έμφαση στην αύξηση των φόρων και στις περικοπές μισθών. Παραδέχονται ότι η ύφεση καθιστά αδύνατη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», επεσήμανε, προσθέτοντας:

«Δυστυχώς, τίποτε δεν έχει τελειώσει, με την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου. Η εφαρμογή του PSI και η νέα δανεική σύμβαση δεν αποτελούν πανάκεια και δεν θα οδηγήσουν αυτόματα ούτε στη σωτηρία, ούτε στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προκειμένου να αξιοποιήσει την όποια ελάφρυνση προκύψει από την ανταλλαγή ομολόγων και να οδηγηθεί ταχύτερα και ασφαλέστερα στην έξοδο από την κρίση.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΕπί της ουσίας, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα απαιτείται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια σκληρή από ελληνικής πλευράς, διαπραγμάτευση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v