Ακριβότερες οι εισαγωγές στη Βιομηχανία

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία του μηνός Νοεμβρίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2010, σημείωσε αύξηση 8,5%, έναντι αύξησης 4,6% λόγω των αυξήσεων σε πετρέλαιο κτλ.

Ακριβότερες οι εισαγωγές στη Βιομηχανία
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία (ΓΔΤΕ) του μηνός Νοεμβρίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2010, σημείωσε αύξηση 8,5%, έναντι αύξησης 4,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2010 προς το 2009.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στις μεταβολές των τιμών των προϊόντων των τομέων
ορυχείων-μεταλλείων, μεταποίησης και ενέργειας που εισάγονται από το εξωτερικό.

Το Νοέμβριο η αύξηση των εισαγωγών επηρρεάστηκε σε ετήσια βάση από την αύξηση κατά 32,4% του αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, κατά 26% των προϊόντων διύλισης πετρελαίου και 15,1% του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Νοέμβριο 2011, σε σύγκριση με το δείκτη του Οκτωβρίου 2011, σημείωσε αύξηση 1,0%, έναντι αύξησης 1,2%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2010.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΟ μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2010 – Νοεμβρίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2009 – Νοεμβρίου 2010, παρουσίασε αύξηση 7,6%, έναντι αύξησης 6,6%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο